Borovničev liker
Print Friendly, PDF & Email

Sladka pijača, ki polepša druženje. Če imate radi borovnice, teran in aromo ruma, potem je to pravi liker za vas. Tako pripravljen borovničev liker vsekakor spada med moje najljubše ”ženske” pijače, ki jo lahko počasi srkam ob klepetu cel večer …

Če želite, lahko borovničev liker pripravite tudi tako, da bo gostejši in s tem bolj kremast. Vas zanima kako? Sledite temu enostavnemu receptu.

borovnicev liker

Pripomočki za borovničev liker:

  • večja posoda
  • štedilnik
  • kuhalnica
  • prazne steklenice z zamaški za shrambo borovničevega likerja
  • lij in zajemalka
  • (palični mešalnik)

Sestavine za borovničev liker:

  • 2 litra terana
  • 1 liter ruma
  • 1 liter borovnic (lahko so tudi zamrznjene)
  • 2 kilograma sladkorja

Iz zgornjih količin dobimo približno 4,5 litra borovničevega likerja.

Postopek priprave borovničevega likerja:

Pripravimo si vse sestavine, kot omenjeno, borovnice so lahko tudi zamrznjene. V večjo posodo vlijemo vino, vinu dodamo sladkor in na koncu še borovnice. Postavimo na štedilnik.

Borovničev liker

Dobro premešamo in med stalnim mešanjem mešamo toliko časa, da se sladkor ne stopi. Kuhamo še naprej, toliko časa, da ne zavre.  Ko zavre, med mešanjem kuhamo še cca. 5 – 10 minut.

Borovničev liker

Nato vse skupaj odstavimo s štedilnika in počakamo, da se borovničev liker povsem ohladi. Ko je liker povsem hladen (jaz ga običajno pustim ohlajati se kar čez noč), mu prilijemo še rum.

Borovničev liker

Nasvet
Ne želite celih borovnic v likerju? Saj ponavadi ostajajo na dnu šilca in jih je nadvse težko spraviti po grlu navzdol? Si želite bolj kremen borovničev liker? Potem naredite takole: preden liker prelijemo v steklenice, borovnice, ki so v likerju s pomočjo paličnega mešalnika spasiramo. Tako bo borovničev liker gostejši in bolj kremen. V kolikor tega ne želite, pa seveda borovnice pustite cele.

Borovničev liker

Dobro premešamo in s pomočjo zajemalke in lija borovničev liker prelijemo v steklenice, ki jih dobro zapremo. Borovničev liker hranimo v temnem in hladnem prostoru.

Borovničev likerV decembrskih dneh je lahko tudi prikupno darilce. Nalijte ga v majhne, lične stekleničke in ga podarite svojim najbližjim.

Čin-čin! Na zdravje!

Ocena:
Skupaj: 20 Povprečno: 4.1]

Irena Trojar

Rada ustvarjam, pišem, vrtnarim ... Zelo rada pa tudi kuham. In ko kuham, rada eksperimentiram, se igram in ustvarjam povsem svoje jedi ... čisto vse pa začinim tudi z ljubeznijo. Upam, da vam bodo moji recepti všeč.

Dodaj odgovor