Hrustljavo pivsko testo za pico
Print Friendly, PDF & Email

Le kdo ne mara pice? 🙂 Toda vsaka pica ni najboljša. Zelo veliko je odvisno od testa. Testo za pico pa ni nobena umetnost. Že več let sem zvesta receptu, po katerem dobim najboljše testo za pico. Zadnjič pa sem vseeno malo eksperimentirala in poskusila podobno, a malo drugačno različico testa za pico. Dobila sem hrustljavo testo za pico, ki nam je bilo prav tako všeč, zato ga bom gotovo še večkrat naredila.

Hrustljavo pivsko testo za pico

Pripomočki za pripravo pivskega testa za pico:

 • kozarec
 • večja posoda ali kuhinjski robot z nastavki za testo
 • kuhalnica
 • posoda
 • folija za živila ali kuhinjska krpa

Sestavine za pripravo pivskega testa za pico:

 • 500 g pšenične bele moke
 • 2 čajni žlički soli
 • 1 žlička kokosovega sladkorja
 • pol kocke kvasa (21 g)
 • 400 ml piva
 • 4 žlice oljčnega olja

Postopek priprave pivskega testa za pico:

V posodi združimo moko. V sredini naredimo luknjo in nadrobimo kvas. Dodamo sladkor, sol in tri žlice oljčnega olja.

Hrustljavo pivsko testo za pico

Zalijemo z malo piva in premešamo s kuhalnico.

Hrustljavo pivsko testo za pico

Nato dodamo še preostanek piva in zamesimo mehko maso. Mesimo lahko z rokami ali s pomočjo kuhinjskega robota. Po potrebi dodamo še malo moke oz. vode (odvisno od moke). Testo mora biti gladko, mehko in prožno.

Hrustljavo pivsko testo za pico

Testo premažemo z žlico olja, ga pokrijemo s folijo za živila ali kuhinjsko krpo in pustimo vzhajati na toplem. Vzhajano testo bo izrazito mehko – kot kakšen puhast oblaček.

Hrustljavo pivsko testo za pico

Testo razvaljamo na pomokani površini in ga prestavimo na pekač. Nadev pripravimo po lastnem okusu in pico postavimo v vrelo pečico. Za hrustljavo pečeno pico naj bo temperatura v pečici čim višja. Paziti pa je treba, da se ne bo prismodila. Testo lahko razvaljamo na tanko ali pa pustimo debelejši rob, kot sem ga na spodnji sliki, saj imam jaz takšno pico zase najraje, medtem ko drugim naredim pol tanjšo. 🙂 To niti ni pomembno, če imate dobro pripravljeno testo, vse ostalo je stvar okusa. Dober tek!

Hrustljavo pivsko testo za pico

Ocena:
Skupaj: 28 Povprečno: 4.4]

Sanjica

Sem jezikoslovka, pedagoginja in Imam več različnih hobijev -- rada berem, vrtnarim, poslušam glasbo. V življenju mi zelo veliko pomenijo živali, zato prostovoljno pomagam zapuščenim ter zanemarjenim psom in mačkam. Sem tudi ponosna lastnica čudovitega kužka Makija, mucka Mukija, ptičjega pajka in zlatih ribic. Za vsem ne zaostaja niti ljubezen do kuhanja, saj se tako sproščam. Pri tem uporabljam čim bolj domače sestavine (po možnosti iz lastnega vrta) in čim manj aditivov. Obožujem zelišča, ki jih tudi skrbno vzgajam, in menim, da so ravno ona tista, ki dajo jedem piko na i.

Dodaj odgovor