Hrustljavo pivsko testo za pico
Le kdo ne mara pice? 🙂 Toda vsaka pica ni najboljša. Zelo veliko je odvisno od testa. Testo za pico pa ni nobena umetnost. Že več let sem zvesta receptu, po katerem dobim najboljše testo za pico. Zadnjič pa sem vseeno malo eksperimentirala in poskusila podobno, a malo drugačno različico testa za pico. Dobila sem hrustljavo testo za pico, ki nam je bilo prav tako všeč, zato ga bom gotovo še večkrat naredila.
Pripomočki za pripravo pivskega testa za pico:
- kozarec
- večja posoda ali kuhinjski robot z nastavki za testo
- kuhalnica
- posoda
- folija za živila ali kuhinjska krpa
Sestavine za pripravo pivskega testa za pico:
- 500 g pšenične bele moke
- 2 čajni žlički soli
- 1 žlička kokosovega sladkorja
- pol kocke kvasa (21 g)
- 400 ml piva
- 4 žlice oljčnega olja
Postopek priprave pivskega testa za pico:
V posodi združimo moko. V sredini naredimo luknjo in nadrobimo kvas. Dodamo sladkor, sol in tri žlice oljčnega olja.
Zalijemo z malo piva in premešamo s kuhalnico.
Nato dodamo še preostanek piva in zamesimo mehko maso. Mesimo lahko z rokami ali s pomočjo kuhinjskega robota. Po potrebi dodamo še malo moke oz. vode (odvisno od moke). Testo mora biti gladko, mehko in prožno.
Testo premažemo z žlico olja, ga pokrijemo s folijo za živila ali kuhinjsko krpo in pustimo vzhajati na toplem. Vzhajano testo bo izrazito mehko – kot kakšen puhast oblaček.
Testo razvaljamo na pomokani površini in ga prestavimo na pekač. Nadev pripravimo po lastnem okusu in pico postavimo v vrelo pečico. Za hrustljavo pečeno pico naj bo temperatura v pečici čim višja. Paziti pa je treba, da se ne bo prismodila. Testo lahko razvaljamo na tanko ali pa pustimo debelejši rob, kot sem ga na spodnji sliki, saj imam jaz takšno pico zase najraje, medtem ko drugim naredim pol tanjšo. 🙂 To niti ni pomembno, če imate dobro pripravljeno testo, vse ostalo je stvar okusa. Dober tek!