Hitri kruhki iz ponve
Print Friendly, PDF & Email

Kadar se nam zgodi, da doma nimamo kruha ali pa smo se že naveličali jesti vedno isti kruh, bi pa radi poizkusili tudi kaj drugega, lahko pripravimo te hitre kruhke iz ponve, brez kvasa. Priprava je preprosta, vzelo pa nam bo največ 15 minut. Uporabimo jih lahko kot prilogo različnim juham ali enolončnicam, za sendvič ali pa jih obložimo z različnimi nadevi (meso, zelenjava).

Hitri kruhki iz ponve

Hitri kuhki iz ponve – sestavine (za 8 kruhkov):

  • 250 g moke
  • 1 lonček navadnega jogurta (180g)
  • 2 ravni žlički pecilnega praška
  • 1 žlička soli

Hitri kruhki iz ponve – priprava:

V večjo posodo damo vse suhe sestavine, razen jogurta in jih premešamo. Nato dodamo še jogurt in vse skupaj gnetemo tako dolgo, da se sestavine sprimejo skupaj v kepo. Testo mora postati mehko. Mesimo tako dolgo, da testo postane res voljno. Če želimo, lahko uporabimo tudi kuhinjskega robota.

Hitri kruhki iz ponve

Površino malo pomokamo in narežemo testo na 8 enakih delov. Vsak del s pomočjo valjarja ali pa kar z rokami oblikujemo v krog, približno 0,5 cm debeline. Nič hudega ni, če ni ravno pravilne oblike.

Hitri kruhki iz ponve

Medtem ko delamo kroge, vzamemo ponev in jo močno segrejemo. Ni potrebno dodajati nobene maščobe, mora pa biti zelo vroča. Nato damo testo na ponev in pečemo toliko časa, da se testo malenkost napihne in nastanejo rjave pike. Takrat kruhek obrnemo in ponovimo na drugi strani. Na vsaki strani se peče približno 1 minuto. Na isti način spečemo še preostalo testo.

Hitri kruhki iz ponve

In tako so naši kruhki pripravljeni. Če želimo, jim lahko dodamo tudi kakšna semena, začimbe ali čili.

Pa dober tek!

Hitri kruhki iz ponve

Ocena:
Skupaj: 2 Povprečno: 4]

patricia

Moje vodilo v kuhinji je, da mora biti kuhanje preprosto, hitro, pa vendar še vedno okusno. Predvsem pa je treba izkoristiti vse dobrote, ki nam jih ponuja narava in kuhati sezonsko. Domači vrt, tržnica ali pa gozd nam ponujajo ogromno sestavin, ki jih lahko pripravimo za svoje domače.

Dodaj odgovor