Kislo zelje s tuno
Print Friendly, PDF & Email

V jesensko-zimskem času, ko so na pohodu različna obolenja, si lahko odpornost povečamo z uživanjem kislega zelja. Le ta vsebuje veliko vitamina C, vsebuje pa tudi folno kislino in vlaknine.  Pozitivno tudi vpliva na imunski sistem. Ne samo, da je uživanje kislega zelja zdravo, vsebuje tudi malo kalorij. Pripravite si ga lahko s tuno, dodate začimbe in dobili boste okusno, predvsem pa zdravo večerjo.

Kislo zelje s tuno

Kislo zelje s tuno – pripomočki:

  • deska za rezanje
  • nož
  • krožnik ali manjša skledo

Kislo zelje – sestavine

Za eno osebo:

  • 1 manjša glava kislega zelja
  • 1 konzerva tune (80 g)
  • 3 stroki česna
  • ščep soli
  • ščep popra
  • žlica bučnega olja

Kislo zelje s tuno – postopek:

Glavo kislega zelja narežemo na trakce.

Kislo zelje s tuno 1

Dodamo konzervo tune, narežemo česen ter dodamo bučno olje.

 

Kislo zelje s tuno 3

Začinimo s soljo in poprom.

Kislo zelje s tuno 4

Premešamo in postrežemo.

Dober tek!

Ocena:
Skupaj: 9 Povprečno: 4.3]

Dodaj odgovor