Solata iz govedine z jajci
Print Friendly, PDF & Email

Preprosta, klasična solata iz kuhanega govejega mesa s trdo kuhanimi jajci, kot predjed ali lahko tudi kar kot glavna jed, zaradi njene nasitnosti.

Pripomočki za solato iz govedine z jajci:

  • nož
  • deska za rezanje
  • žlica
  • posoda za solato
  • tehtnica
  • posoda za kuhanje

Sestavine za solato iz govedine z jajci:

Za 2 osebi:

  • 200 g kuhane govedine
  • 6 trdo kuhanih jajc
  • 1/2 čebule (50 g)
  • sol
  • poper
  • 2 žlici bučnega olja
  • 2 žlici jabolčnega kisa

Postopek za solato iz govedine z jajci:

Vzamemo že kuhano govedino, ki se je kuhala v goveji juhi. Narežemo jo na zelo tanke rezine in pazimo, da jo režemo prečno na potek mesnih vlaken. Kajti tako narezano meso bo dosti lažje žvečljivo.

Jajca trdo skuhamo in jih ohladimo do temperature, da jih brez problema lupimo in nas ne peče v prste. Pri nas imamo namreč to solato najraje narejeno s še mlačnimi jajci, da solata ni popolnoma hladna. Narežemo jih na večje kose in dodamo v posodo k mesu.

Na tanke lističe še narežemo čebulo, solimo, popramo ter prelijemo z bučnim oljem in kisom.

Vse dobro premešamo. Če imamo kis, ki vsebuje veliko kisline, dodamo še žlico ali dve navadne vode, da omilimo kislost. Postrežemo lahko kot predjed ali kot samostojno jed z raznimi kruhki – v našem primeru smo postregli s sezamovimi palčkami.

Nasvet
Če želimo jed še obogatiti in narediti bolj nasitno, lahko v solato iz govedine z jajci dodamo še fižol v zrnju, koruzo, olive, kapre, kosčke sira, itd.

Dober tek! 😊

Ocena:
Skupaj: 6 Povprečno: 5]

Dodaj odgovor