Kumarična solata po azijsko
Print Friendly, PDF & Email

Kumarična solata je pri nas že standardna priloga zraven kosila ali kot samostojna jed. Obstaja kar nekaj verzij in vsak ima svojo najljubšo. Moj najljubši recept oziroma moja najljubša verzija je nedvomno pripravljena na azijski način. Okus je nekoliko drugačen kot smo ga navajeni, a vsekakor prepriča s svojim osvežilnim okusom. Priprava je hitra ter zelo enostavna in bo všeč vsem ljubiteljem azijskih jedi.

kumaricna-solata-po-azijsko-1

Kumarična solata po azijsko – pripomočki:

  • lupilec zelenjave
  • skleda
  • nož
  • žlica
  • žlička

Kumarična solata po azijsko – sestavine:

Za 2 osebi

  • 1 večja kumara
  • žlica riževega kisa
  • 2 žlički temne sojine omake (če imate svetlejšo, lahko dodate še kakšno žlico več)
  • ščepec soli po okusu oziroma, če imate raje bolj slano hrano

Kumarična solata po azijsko – priprava:

Najprej kumaro malo odrežemo na straneh in jo olupimo. Operemo jo pod tekočo vodo.

kumaricna-solata-po-azijsko-2

Z lupilcem zelenjave narežemo kumaro na tanke rezine.

kumaricna-solata-po-azijsko-3

Dodamo rižev kis in sojino omako. Ker je sojina omaka že sama po sebi zelo slana, sploh svetla sojina omaka, solate ni potrebno dodatno soliti. Če pa imate radi nekoliko bolj slano hrano, pa lahko dodate mali ščepec soli.

kumaricna-solata-po-azijsko-4

 

Vse sestavine dobro premešamo. Za nekaj časa jo postavimo v hladilnik, da sojina omaka iz kumare potegne vodo. Iz kumare lahko nato stisnemo odvečno vodo, ni pa nujno.

Postrežemo jo lahko kot klasično solato k ostalim jedem, lahko pa je tudi lahka samostojna jed, zlasti primerna za večerjo ali malico. Odlično se poda k azijskim jedem.

Dober tek!

Ocena:
Skupaj: 2 Povprečno: 5]

Dodaj odgovor