Zmrzlina iz maskarpone sira in grškega jogurta
Print Friendly, PDF & Email

Zmrzlina iz maskarpone sira in grškega jogurta je odličen nadomestek sladoleda in je prijetna osvežitev v poletnih vročih dneh ali kar tako za posladek. Zaradi sestavin je izredno kremne strukture in prijetno nežnega okusa. Za svežino pa poskrbi posip iz jagodičevja. Pripravimo jo v pičlih 10-ih minutah iz minimalno sestavin.

Zmrzlina iz maskarpone sira in grškega jogurta – pripomočki:

  • posoda za mešanje
  • žlica
  • peki papir
  • pekač velikosti cca. 27 x 22 cm

Zmrzlina iz maskarpone sira in grškega jogurta – sestavine:

  • 250 g maskarpone sira
  • 250 g grškega jogurta
  • 2 žlici sladila v prahu sukrin melis (ali beli sladkor v prahu)
  • pest jagodičevja (jagode, maline, borovnice)

Zmrzlina iz maskarpone sira in grškega jogurta – postopek:

Postopek izdelave zmrzline iz maskarpone sira in grškega jogurta je silno preprost. Vse sestavine v skledi za mešanje enostavno združimo. Mešamo tako dolgo, da postane zmes homogena.

Na peki papirju kremno maso s pomočjo žlice premažemo za prst debelo, v velikosti pekača.

Po vrhu posujemo jagodičevje. Jagode narežemo na lističe, maline prepolovimo. Peki papir prestavimo v pekač. Če imamo večji pekač, lahko zaradi lažjega prenašanja, na peki papir mažemo že v pekaču. Vendar – pozor, pri izbiri velikosti pekača bodite pozorni na to, kako velik zmrzovalnik imate, kajti pekač sedaj prestavimo za par ur v zmrzovalnik.

Ko je zmrzlina povsem zamrznila, jo vzamemo iz zmrzovalnika in jo z nožem razrežemo na poljubne kose. Nato kose polagamo v plastično posodo, takšno ki je primerna za zmrzovanje. Če želite lahko med plastmi položite peki papir. Napolnjeno posodo vrnemo nazaj v skrinjo in zmrzlino iz maskarpone sira in grškega jogurta po želji in potrebi jemljemo ven.

Ko vzamemo zmrzlino iz zmrzovalnika, počakamo 2, 3, minute, da se zmrzlina začne rahlo odtaljevati, kajti takrat pride do izraza njena nežno kremna struktura.

Prijetno sladkanje!

Ocena:
Skupaj: 3 Povprečno: 4.3]

Dodaj odgovor