Zebrina torta
Print Friendly, PDF & Email

Že samo ime nam pove, da gre za zabavno torto, polno domišljije in packanja. Pravzaprav gre za torto, ki jo lahko postrežemo ob skodelici čaja ob deževnem vremenu. In od kod ime “zebrina torta”? Ob prerezu dobimo vzorec zebre oziroma limonin in kakavov črtasti vzorec. Poskusite tudi sami (sestavine imate najbrž že kar doma).

Zebrina-torta-9

Zebrina torta – pripomočki:

  • dve srednje veliki plastični posodi
  • dve kuhalnici
  • tehtnica
  • ribežen
  • cedilo ali sito
  • dve dresirni vrečki za enkratno uporabo ali dve vrečki za zamrzovanje
  • dve kuhinjski elastiki
  • dve široki skodelici
  • pekač premera 23 cm s snemljivim robom
  • pečica
  • škarje

Zebrina torta – sestavine:

  • 4 jajca
  • 200 ml sončničnega olja
  • žlička vanilinega ekstrata
  • 250 g sladkorja
  • 25 g grenkega kakava
  • 300 g moke (175 g + 125 g)
  • 1 pecilni prašek
  • 1 nariban limonin ali pomarančni olupek

Zebrina torta – postopek:

Najprej stehtajte prazno plastično posodo in si zapišite koliko tehta, saj moramo kasneje odmeriti polovico mase v drugo posodo.

Sedaj v posodo dodajte sledeče sestavine: jajca, sladkor, olje in vanilin ekstrat. Vse skupaj s kuhalnico premešajte, da dobite gladko zmes.

Zebrina-torta-1

 

Polovico te mase dajte v drugo plastično posodo. V mojem primeru je to okrog 370 g mase. Sedaj v prvo posodo presejemo 175 g moke in eno polovico pecilnega praška ter nariban olupek limone. Vse skupaj s kuhalnico premešamo.

Zebrina-torta-2

V drugo polovično maso pa dodamo 125 g moke in 25 g kakava ter drugo polovico pecilneva praška. Tudi to maso premešamo s kuhalnico. Sedaj imamo dve različni masi.

Zebrina-torta-3

 

Zebrina-torta-4

 

Vzemite dresirni vrečki (v mojem primeru vrečki za zamrzovanje) ter jih položite v skodelici, da boste maso lažje vlili v vrečke. Poleg si pripravite še dve kuhinjski elastiki, da vrečke na koncu zavežete, da vam masa ne bi uhajala ven. Sedaj lahko tudi pečico prižgete na 180°C.

Zebrina-torta-5

Zebrina-torta-6

 

Vzemite pekač in ga namastite z oljem (ne pozabite robove). Na robu vrečke odrežite majhen košček, da boste skozi vlivali maso v pekač. Pri tem koraku je bolje, da vam nekdo pomaga vlivati drugo maso, da se ne boste preveč popackali in, da ne bo več mase na krožniku kot pa v pekaču.

Sedaj pa začnimo. V sredino pekača vlijte najprej temno maso (v obliki kroga). Čez vlijte svetlo maso. Postopek ponavljajte dokler ne porabite obe masi.

Zebrina-torta-7

Zebrina-torta-8

Maso položite v pečico in pecite točno 35 minut. Torta mora biti puhasta in seveda ob zarezu z nožem se vam bo prikazal ta čudoviti zebrin vzorec.

Zebrina-torta-10

Upam, da se boste pri tem zabavali in nasmejali kakor sem se tudi sama. Prijetno sladkanje.

Ocena:
Skupaj: 13 Povprečno: 4.5]

Martina

Po poklicu grafična oblikovalka in mamica hčerkice Tjaše. Velika ljubiteljica fotografije in kuhanja katero združujem v eno strast - pisanje receptov.

Dodaj odgovor