Zdravi korenčkovi piškoti brez moke
Zdravi korenčkovi piškoti brez moke so zelo enostavni za pripravo in hitro narejeni. Z njimi v enem ugrizu dobite potrebne maščobe in zelenjavo. Pa še posladkate se zraven. Le kdo jih ne bi maral?
Korenčkovi piškoti brez moke – pripomočki:
- 2 plastični posodi
- vilica
- električni mešalnik
- pekač
- peki papir
- kuhalnica
- lupilnik
- cedilo
Korenčkovi piškoti brez moke – sestavine
Za 12 piškotov:
- 250 g mandljeve moke
- 60 g kokosove moke
- 1 čajna žlička cimeta
- pol čajne žličke pecilnega praška
- ¼ čajne žličke sode bikarbone
- ¼ čajne žličke soli
- 1 jajce
- 90 g stopljenega kokosovega olja
- 1 čajna žlička vaniljevega ekstrakta
- 50g ksilitola (ali katerega koli drugega sladila)
- 3 velike korenčke
Korenčkovi piškoti brez moke – priprava:
Prižgite navadno pečico na 180 °C.
V plastični posodi zmešajte mandljevo moko, kokosovo moko, cimet, pecilni prašek, sodo bikarbono in sol.
V električnem mešalniku zmeljite kristale ksilitola v prah.
Ksilitol dodajte suhim sestavinam.
V drugi posodi z vilico fino razžvrkljajte jajce.
Jajcu dodajte kokosovo olje in vaniljev ekstrakt.
Dobro premešajte suhe sestavine.
Dodajte jim mokre sestavine.
S kuhalnico fino zmešajte.
Z lupilnikom olupite korenje.
Narežite ga na manjše kose in zmeljite v mešalniku. Seveda ga lahko naribate tudi na roke.
Naribano korenje dajte v cedilo in z vilico iztisnite odvečno vodo.
Korenje primešajte masi in fino zmešajte.
Iz posode s prsti vzemite nekaj mase in jo na pekač, obložen s peki papirjem, oblikujte v diske.
Pecite 13 minut in pustite, da se ohladijo. Ko piškote vzamete ven iz pečice, bodo zelo mehki, vendar se bodo kmalu malo strdili. Ne pričakujte, da bodo res trdni, ampak ravno v tem je njihov čar.
Najboljše pri teh piškotih je, da jih lahko za cel teden shranite v hladilnik ali pa celo zamrznete. Tako imate sladko-zdravo sladico vedno pri roki.