Zapeljive maslene mini tortice
Print Friendly, PDF & Email

Maslene mini tortice so tako zelo zapeljive, da enostavno moraš poseči po njih. Zaradi priročnih mini pekačev, so idealne za transport. Priležejo se ob kavi, čaju, na pikniku, rojstnih dnevih, v službi …, pravzaprav pašejo prav vsako uro in vsak dan. Zaradi masla so sočne in izredno polnega okusa. Po vrhu jim dodamo sadje po izbiri.

Zapeljive maslene mini tortice – pripomočki:

  • tehtnica
  • posoda za mešanje
  • električni mikser
  • žlica
  • slaščičarska lopatka
  • 8 mini papirnatih pekačev 7 x 4 x 4 cm
  • nož za sadje
  • deska za rezanje
  • pekač

Zapeljive maslene mini tortice – sestavine:

Testo:

  • 200 g masla sobne temperature
  • 170 g sladkorja
  • 1 vaniljev sladkor
  • 4 žlice tekočega navadnega jogurta
  • 3 večja jajca
  • 200 g namenske moke za pecivo

In še:

  • 12 jagod grozdja
  • 1 žlička sladkorja v prahu za posip

Pri izbiri sadja imate proste roke. Uporabi se lahko katerokoli: maline, borovnice, jagode, banane, jabolka, marelice, breskve.

Zapeljive maslene mini tortice – postopek:

Najprej v posodi za mešanje z električnim mikserjem zmešamo maslo, katero naj bo sobne temperature, sladkor in vaniljev sladkor. Mešamo tako dolgo, da dobimo kremasto maslo.

Nato primešamo 4 žlice navadnega, tekočega jogurta.

V masleno kremo sedaj dodamo jajca. Najprej dodamo eno in mešamo tako dolgo, da se vsa umeša, nato dodamo drugo in spet mešamo ter na koncu še tretje.

Sedaj električni mikser odložimo, ker ga ne bomo več potrebovali. Presejano moko postopoma, ne vse naenkrat, zmešamo v kremno testo. Mešamo s slaščičarsko lopatko, počasi in rahlo.

Sedaj se malo igramo in sestavimo priročne mini papirnate pekače za enkratno uporabo. Najbolje je, da jih pripravimo že pred peko. Ni jih potrebno mastiti, ker je notranja stran iz mase proti sprijemanju.

Vsak pekač s pomočjo žlice napolnimo s testom do polovice ali čist majčkeno čez. Po vrhu naložimo sadje po izbiri: jagode, maline, borovnice, robide, jabolka, marelice … Jaz sem izbrala grozdje brez pečk. Vsako jagodo prerežemo na pol in jo položimo na testo.

Mini pekače položimo v večji pekač in vse skupaj damo peči. V večjem pekaču naj bodo zato, ker bo med peko, med segrevanje malo masla steklo iz mini pekačev. Brez skrbi, iz pekača bo odteklo samo malo maščobe, testo ne bo ušlo. Pečemo v predhodno ogreti pečici na 180 stopinj Celzija, klasične peke, 35 minut. Po vrhu se naj testo samo rahlo obarva, ne sme se zažgati.

Pečene zapeljive maslene mini tortice pustimo v pekaču, da se ohladijo. Ohlajene bomo z lahkoto vzeli iz pekačev.

Po vrhu jih rahlo posipamo s sladkorjem v prahu.

Posladkajte se!

 

Ocena:
Skupaj: 1 Povprečno: 5]

Dodaj odgovor