Zapeljivčki
Se spomnite mini krofkov, ki v izložbi slaščičarne mežikajo mimoidočim? To so spogledljivci, pravi zapeljivčki. Opozarjam vas, imejte jih na očeh, da ne ostanete lačni. Recept je lahek in iz preprostih sestavin. Testo je podobno princeskam. Zapeljivčki, preprosto morate jih poskusit.
Zapeljivčki – pripomočki:
pekač,
- dresirna vrečka,
- nastavek za brizganje, lahko tudi brez
- tehtnica,
- metlica za stepanje,
- silikonska lopatica,
- merilni vrček za tekoče sestavine
- kozica
- navaden velik kozarec (ni na sliki)
- steklena majhna posoda (ni na sliki)
- jedilna žlica (ni na sliki)
- ribežen (ni na sliki)
- cedilo (ni na sliki)
- peko papir
Čas potreben za pripravo: 25 minut
Peka: 20 minut
Zapeljivčki – sestavine
(za 4 osebe)
- 100 g čokoladnih kapljic
- 110 g masla
- 125 ml mleka
- 125 ml vode
- 140 g moke
- 3 jajca
- 1 žlica sladkorja
- ščep soli
- polovica limonine naribane lupine
Priprava zapeljivčkov:
Pečico ogrejemo na 200 stopinj Celzija. V kozici zavremo vodo, mleko, maslo, sol, limonino lupinico in sladkor.
Odstavimo z ognja, naenkrat dodamo vso moko.
Mešamo z lopatko 1 minuto, da dobimo kompaktno maso, kot je prikazana na spodnji sliki.
Odstavimo z ognja in postopoma dodajamo eno po eno jajce.
Vsakič, ko boste dodali po eno jajco bo zmes na prvi pogled zgledala nepovezana med seboj. Prikaz na spodnji sliki.
Nikar se ne ustrašite, ampak mešajte naprej dokler se jajca popolnoma ne poveže z zmesjo. Prikaz spodaj.
Postopek ponavljajte dokler ne vmešate vseh 3 jajc.
Dresirno vrečko vstavimo z nastavkom v kozarec. Tako jo bomo lažje napolnili s testom.
Na pekač nabrizgamo majhne a ne previsoke kupčke (ti se mogoče ne bodo dobro zapekli in bodo surovi).
Čokoladne kapljice dobro potisnemo v testo, da med peko ne padejo ven. Lahko jih tudi vmešate v testo in nabrizgate.
Postavimo v pečico in pečemo 15 – 20 minut. Ko jih dvignete morajo biti lahki in rjavkaste barve, takrat so pečeni.
Dober tek!