Torta čokoladno-lešnikova fantazija
Print Friendly, PDF & Email

Obožujete kombinacijo čokolade in lešnikov? Potem bo torta čokoladno-lešnikova fantazija kot nalašč za vas. Rahel lešnikov biskvit in preprosta čokoladna krema vas bosta očarali. Sama priprava je enostavna, z nekaj spremembami med sestavinami pa torto lahko pripravite tudi po smernicah lchf prehrane. torta-cokoladno-lesnikova-fantazija

Pripomočki za pripravo torte čokoladno-lešnikova fantazija:

  • 2 posodi za mešanje
  • manjša posodica
  • posoda za topljenje čokolade
  • mikser
  • žlica
  • okrogli pekač premera 18 cm
  • peki papir

Sestavine za pripravo torte čokoladno-lešnikova fantazija (za okroglo torto premera 18cm):

Biskvit:

  • 4 jajca
  • 50 g sladkorja (za lchf verzijo uporabite sladilo)
  • 100 g mletih lešnikov
  • 20 g drobtin (za lchf verzijo uporabite lešnikovo moko ali mlete lešnike)
  • 0,3 dcl ruma

Krema (nadev in okraševanje);

  • 6 dcl smetane za stepanje
  • 200 g temne čokolade (po želji lahko tudi več)
  • po želji- 50 g grobo mletih lešnikov za okraševanje

Za navlažitev biskvitov:

  • 0,7 dcl vode
  • 0,3 dcl ruma

Postopek priprave torte čokoladno-lešnikova fantazija:

Najprej se lotimo peke biskvita. V manjšo skodelico damo drobtine in jih namočimo z rumom. Ločimo rumenjake in beljake. Iz beljakov stepemo trd sneg. Rumenjake penasto zmešamo s sladkorjem. Dodamo jim navlažene drobtine ter mlete lešnike in dobro premešamo. Dodamo še sneg iz beljakov ter narahlo premešamo. torta-cokoladno-lesnikova-fantazija-1Pekač obložimo s peki paprijem in vanj vlijemo maso za biskvit. Pečemo v klasični pečici ogreti na 180 °C, približno 40 minut. Vmes pokrijemo s peki papirjem, da se vrh ne zapeče preveč. Ohladimo v pekaču. torta-cokoladno-lesnikova-fantazija-2Ohlajen biskvit damo iz pekača in ga razrežemo na 3 oblate.  Nato se lotimo priprave kreme. Nad soparo ali v mikrovalovni pečici stopimo temno čokolado. Stepemo sladko smetano do čvrstega in ji dodamo stopljeno temno čokolado ter dobro premešamo. torta-cokoladno-lesnikova-fantazija-3Na servirni krožnik damo en oblat ga navlažimo z nekaj žlicami mešanice ruma in vode ter ga premažemo s tretjino kreme. Čez damo drug biskvit, ga navlažimo in ga namažemo z drugo tretjino kreme. Čez damo še zadnji biskvit in ga navlažimo. Celotno torto premažemo s preostalo kremo in okrasimo po želji.torta-cokoladno-lesnikova-fantazija-4
torta-cokoladno-lesnikova-fantazija-5
Pa prijetno sladkanje.

Ocena:
Skupaj: 7 Povprečno: 4.6]

Dunja

Sem Dunja, ena izmed avtoric receptov na oblizniprste.si. Rada ustvarjam, poleg kuhanja in peke rada tudi šivam in kvačkam. Večino svojega časa pa posvečam svojima sinovoma, s katerima najraje skupaj pripravljamo sladice. Pa dober tek in prijetno sladkanje ;)

Dodaj odgovor