Tiramisu iz robidnic
Print Friendly, PDF & Email

Iz klasičnega tiramisuja z okusom kave, kakava in ruma, je nastalo kar nekaj različic te čudovite sladice. Ena takšnih je tudi tiramisu iz robidnic, ki je poletno osvežilna in sladko kislo sadnega okusa.

tiramisu-iz-robidnic-1Tiramisu iz robidnic – pripomočki:

  • pekač s snemljivim robom velikosti 36 cm x 25 cm
  • posoda za mešanje
  • mešalnik
  • žlica
  • tehtnica
  • lonec

Tiramisu iz robidnic – sestavine:

  • cca. 30 piškotov savoiardi
  • 600 g maskarpone sira
  • 600 ml sladke smetane za stepanje
  • 2 zvrhani žlici sladkorja v prahu
  • par kapljic pomarančne arome
  • sok 1 pomaranče
  • 3 žlice marmelade iz robid ali ribeza ali malin
  • 250 g robid in malin
  • peki papir

Tiramisu iz robidnic – postopek:

Savoiardi piškote razporedimo po pekaču, ki smo ga pred tem obložili s peki papirjem. Če se nam robovi ne izidejo, jih obrežemo. Ožamemo sok ene pomaranče, ji dodamo 1 dl vode in prelijemo piškote.

tiramisu-iz-robidnic-3V posodi za mešanje zmiksamo sladko smetano, vendar samo toliko, da postane puhasta. Dodamo maskarpone sir, sladkor v prahu in nekaj kapljic pomarančne arome. Zmiksamo do kompaktne gostote in maso premažemo čez piškote. Sok pomaranče, ki smo ga prelili čez piškote in pomarančna aroma, ki smo jo dodali v kremo, bo sladici odvzela tipični okus maskarpone sira in ji dala neverjetno aromo in svežino.

tiramisu-iz-robidnic-5Kremo enakomerno poravnamo čez piškote in preko razporedimo jagodičevje. V našem primeru so to robide in maline.

tiramisu-iz-robidnic-6V lonec damo 3 žlice marmelade, ki naj bo tudi iz jagodičevje, še najlepše se poda marmelada iz ribeza. Marmeladi dodamo 4 žlice vode in jo rahlo segrejemo. Samo toliko, da se da lepo premešati in da se lepo poveže z vodo. Marmelado neenakomerno pokapljamo čez robidnice.

tiramisu-iz-robidnic-7

tiramisu-iz-robidnic-8

Sladico damo za par ur v hladilnik, še najbolje čez noč. Ponudimo močno ohlajeno.

tiramisu-iz-robidnic-2

 

 

 

 

Ocena:
Skupaj: 1 Povprečno: 5]

Dodaj odgovor