Tiramisu brez jajc
Tiramisu je odlična sladica, ki je primerna za vse generacije, tudi za nosečnice, saj ne vsebuje surovih jajc. Tudi če nam ne uspe pojesti celega, lahko počaka do naslednjega dne v hladilniku.
Tiramisu – pripomočki:
- pekač
- jedilna žlica
- lonec
- kozica
- 2 manjši plastični posodici
- električni mešalnik
Tiramisu – sestavine:
- 500 g mascarpone
- 5 žlic sladkorja
- 2 veliki škatli baby piškotov
- kava
- rum
- 10 dag jedilne čokolade ali čokoladne mrvice
- 500 ml sladke smetane
Tiramisu brez jajc – postopek:
Skuhamo večjo količino kave ter ji po želji dodamo dve žlici sladkorja. Medtem ko se kava hladi, mascarpone umešamo z 300 ml smetane za stepanje, dodamo žlico in pol sladkorja in dobro premešamo. V drugi posodi zmiksamo preostalo smetano ter dodamo sladkor.
V pekač zložimo eno vrsto baby piškotov, namočenih v kavo z rumom ali pa prvo plast nadevamo v posodo in naknadno polijemo s kavo, v katero smo dodali kanček ruma. Če pripravljamo tiramisu tudi za otroke ali nosečnice pa rum izpustimo.
Na piškote nato polijemo polovico zmesi mascarponeja in smetane. Naredimo dve ali tri plasti baby piškotov in tri plasti zmesi.
Zgornja plast naj bo samo iz sladke smetane. Po smetani naribamo jedilno čokolado, če pa le te nimamo pri roki, pa potrosimo s čokolado v prahu in čokoladnimi mrvicami.
Preden tiramisu postrežemo naj vsaj dve uri počiva v hladilniku.
Dober tek!