Testomat piškoti
Preprosti, hitro narejeni, zelo dobri. To so testomati piškoti.
Pripomočki za pripravo testomat piškotov
- testomat za piškote
Sestavine za pripravo testomat piškotov
- 50o g večnamenske moke
- 250 g masla
- 120 g sladkorja v prahu
- 1 vanilijev sladkor
- 2 jajci
- ščep soli
- 1 žlička pecilnega praška
In še
- košček masla za premaz pekača
Postopek priprave testomat piškotov
Maslo pustimo nekaj ur prej na sobni temperaturi, da se zmehča. V primerno skledo odmerimo moko, dodamo ščepec soli in pecilni prašek. Malo premešamo kar z žlico in v sredino naredimo jamico. V jamico stresemo sladkor v prahu, vanilijev sladkor in ubijemo dve jajci. Na koncu dodamo zmehčano maslo. Testo vgnetemo kar z rokama.
Pripravimo si testomat za piškote in ga napolnimo z maso, ter izberemo poljuben nastavek za obliko piškota.
Vzamemo pladenj in ga premažemo z maslom. Nato pa piškote stiskamo kar neposredno na pladenj, brez peki papirja. Le tako se bodo piškoti ločili od testomata. Pri stiskanju je treba dobiti pravi občutek, ali je dovolj en potisk testa, ali je treba dodati še malce. Med dvema piškotoma pustimo dovolj prostora, saj med peko narastejo.
Pečico segrejemo na 175 stopinj Celzija in pečemo na srednji rešetki okrog 9 minut. Med pečenjem piškote preverjamo, da se ne zapečejo preveč. Postati morajo rahlo rjave barve.
Testomat piškoti so pripravljeni. Jaz jim pravim, da so taki …. za sproti. Enostavni in dobri. Naj tekne!