Temni muffini s sladkim presenečenjem
Print Friendly, PDF & Email

Temni muffini s sladkim presenečenjem so enostavni za pripravo, s svojim rahlim biskvitom in čokoladno sredico pa bodo navdušili vse, še posebej čokoholike.

temni-muffini-s-sladkim-presenecenjem-8

Temni muffini s sladkim presenečenjem – pripomočki:

  • 2 plastični posodi
  • električni mešalnik
  • žlica in žlička
  • kuhinjska tehtnica
  • pekač za muffine
  • papirčki za muffine

Temni muffini s sladkim presenečenjem – sestavine:

  • 100 ml nesladkane kave temni-muffini-s-sladkim-presenecenjem
  • 150 g sladkorja
  • 2 jajci
  • 360 g kisle smetane (2 mala lončka)
  • 100 ml olja
  • vanilijev sladkor
  • 3 žlice kakava
  • 300 g moke
  • pol pecilnega praška
  • čokoladni namaz (npr. nutella)
  • mlečni namaz (npr. linolada)
  • lešnikov krokant za posip

Temni muffini s sladkim presenečenjem – postopek:

Pečico segrejemo na 200 °C. V pekač damo papirčke za muffine. Skuhamo kavo in jo damo na stran, da se malo ohladi (če bodo muffini za odrasle, naredimo bolj močno, za otroke pa manj, saj v tem primeru kave sploh ne bodo opazili). V posodi zmešamo sladkor in dve jajci. Dodamo še kislo smetano, olje in kavo in še enkrat premešamo.

temni-muffini-s-sladkim-presenecenjem-1

V drugi posodi z žlico premešamo moko, kakav, pecilni prašek in vanilijev sladkor.

temni-muffini-s-sladkim-presenecenjem-2

Nato suhe sestavine dodamo v prej zmešano maso in vse skupaj le na kratko premešamo.

temni-muffini-s-sladkim-presenecenjem-3

V modelčke najprej damo le toliko mase, da prekrije dno. Nato damo v modelček še pol čajne žličke mlečnega ali čokoladnega namaza, ga prelijemo z maso in po vrhu posujemo z lešnikovim krokantom (lahko tudi s čokoladnimi mrvicami). Modelčkov nikoli ne napolnimo do vrha, saj testo v pečici še naraste.

temni-muffini-s-sladkim-presenecenjem-4

Temne muffine pečemo v pečici na 200 °C nekje od 20 do 25 minut.

temni-muffini-s-sladkim-presenecenjem-7

Tako, muffini so že pripravljeni! Enostavno, kajne?

Uživajte v sladkanju s temnimi muffini!

Ocena:
Skupaj: 3 Povprečno: 4.3]

Manca Rudolf

Hej! Sem Manca Rudolf, avtorica kulinaričnega bloga Rudolfova malca (http://www.rudolfovamalca.com/), kamor objavljam recepte, priporočila in druga (kulinarična) doživetja. Sem zagovornica sezonske, lokalne, doma pridelane hrane. Rada imam preproste recepte, hkrati pa se izogibam uporabe vnaprej pripravljenih polizdelkov – raje čim več pripravim sama. Sem tudi ljubiteljica glasbe, zborovskega petja, slovenskih narečij, dobrih knjig, francoskega jezika, našega planeta, (ročno izdelanega) nakita, prikupnih kuharskih pripomočkov in dobre hrane.

Dodaj odgovor