Temni muffini s sladkim presenečenjem
Temni muffini s sladkim presenečenjem so enostavni za pripravo, s svojim rahlim biskvitom in čokoladno sredico pa bodo navdušili vse, še posebej čokoholike.
Temni muffini s sladkim presenečenjem – pripomočki:
- 2 plastični posodi
- električni mešalnik
- žlica in žlička
- kuhinjska tehtnica
- pekač za muffine
- papirčki za muffine
Temni muffini s sladkim presenečenjem – sestavine:
- 100 ml nesladkane kave
- 150 g sladkorja
- 2 jajci
- 360 g kisle smetane (2 mala lončka)
- 100 ml olja
- vanilijev sladkor
- 3 žlice kakava
- 300 g moke
- pol pecilnega praška
- čokoladni namaz (npr. nutella)
- mlečni namaz (npr. linolada)
- lešnikov krokant za posip
Temni muffini s sladkim presenečenjem – postopek:
Pečico segrejemo na 200 °C. V pekač damo papirčke za muffine. Skuhamo kavo in jo damo na stran, da se malo ohladi (če bodo muffini za odrasle, naredimo bolj močno, za otroke pa manj, saj v tem primeru kave sploh ne bodo opazili). V posodi zmešamo sladkor in dve jajci. Dodamo še kislo smetano, olje in kavo in še enkrat premešamo.
V drugi posodi z žlico premešamo moko, kakav, pecilni prašek in vanilijev sladkor.
Nato suhe sestavine dodamo v prej zmešano maso in vse skupaj le na kratko premešamo.
V modelčke najprej damo le toliko mase, da prekrije dno. Nato damo v modelček še pol čajne žličke mlečnega ali čokoladnega namaza, ga prelijemo z maso in po vrhu posujemo z lešnikovim krokantom (lahko tudi s čokoladnimi mrvicami). Modelčkov nikoli ne napolnimo do vrha, saj testo v pečici še naraste.
Temne muffine pečemo v pečici na 200 °C nekje od 20 do 25 minut.
Tako, muffini so že pripravljeni! Enostavno, kajne?
Uživajte v sladkanju s temnimi muffini!