Srčki z lešnikovim namazom in jagodami
Print Friendly, PDF & Email

Enostavna in hitra sladica, ki bo razveselila naše najdražje? Tukaj so res hitro pripravljeni srčki z lešnikovim namazom in jagodami. Tako zelo okusni in hkrati privlačni za oči in brbončice ❤😊.

Pripomočki za srčke z lešnikovim namazom in jagodami:

  • papir za peko
  • pečica

Sestavine za srčke z lešnikovim namazom in jagodami

Za približno 14 srčkov:

  • 1 rolico listnatega testa (275 g)
  • 1 vanilin sladkor
  • 150 g jagod
  • 50 g lešnikovega namaza

Postopek za srčke z lešnikovim namazom in jagodami:

Vse seatavine si pripravimo na sobno temperaturo. Predvsem lešnikov namaz dajmo iz hladilnika vsaj pol ure pred uporabo, da bo lepo mazljiv.

Listnato testo v rolici raztegnemo po delovni površini ter si pripravimo modelčke v obliki srca. Modelčki naj bodo dveh velikosti: velik in majhen.

Z velikim modelčkom izrežemo iz listnatega testa srček in ga prenesemo na pladenj, ki smo ga prekrili s papirjem za peko. Ko smo izrezali srčke iz vsega testa, sedaj na vsak srček rahlo položimo manjši model in v notranjosti z žličko ali kuhinjskim čopičem namažemo poljubno lešnikovo kremo. Nato modelček nežno odstranimo in ga premaknemo na naslednji srček.

Lešnikov namaz uporabimo poljuben, čisto po vašem okusu. Lahko je Nutella, a jaz najraje vzamem namaz, ki vsebuje več lešnikov.
Ko imamo vse srčke narejene in premazane z lešnikovim namazom, operemo in osušimo jagode ter jih prerežemo na 2 ali 4 dele. To je odvisno od velikosti jagode. Košček jagode mora biti dovolj velik in težak, da se na tem mestu testo med pečenjem ne bo dvignilo, napihnilo.

Robove testa, ki niso premazani z lešnikovim namazom posujemo z vanilin sladkorjem ter damo peči v naprej ogreto klasično pečico na 180 °C za 15 minut.

Po približno 15. minutah se bo testo obarvalo nežno rjavkasto in takrat srčke z lešnikovim namazom in jagodami vzamemo iz pečice. Ohladimo in ponudimo svojim najdražjim.

Dober tek 😊

Ocena:
Skupaj: 3 Povprečno: 5]

Dodaj odgovor