Sočna skutina torta z rozinami
Skutina torta z rozinami je sočna in ravno prav sladka, zato jo hitro lahko pojemo preveč … 😉 Enostavna za pripravo – in kar je najpomembneje: vedno uspe! Zato si le polepšajte dan in pripravite tole slastno in sočno sladico.
Sočna skutina torta z rozinami – pripomočki:
- električni mešalnik
- posoda za mešanje
- tortni model
Sočna skutina torta z rozinami – sestavine:
- 1 kg pasirane skute
- 4 jajca
- 250 g sladkorja
- 120 g masla
- 1 pecilni prašek
- 60 g rozin
- 6 žlic pšeničnega zdroba
- 1 limona
Sočna skutina torta z rozinami – postopek:
Pečico predhodno ogrejemo na 2000 C. Rozine preberemo in operemo ter jih namočimo v limonin sok. V posodi penasto umešamo jajca (cela) s sladkorjem, dodamo zmehčano maslo, pšenični zdrob in pecilni prašek.
Nato postopoma dodajamo skuto.
Na koncu vmešamo še rozine skupaj z limoninim sokom.
Pripravljeno maso damo v namaščen model.
Najprej 20 minut pečemo pri temperaturi 2000 C, nato temperaturo znižamo na 1800 C in pečemo še 30 minut. Ohlajeno torto potresemo s sladkorjem v prahu in uživamo!
Naj vam tekne!