Sočna sadna rulada
Print Friendly, PDF & Email

Ker se približuje poletje in že vsi sanjamo o svežih sadnih dobrotah, je tale sočna sadna rulada prava potešitev. Paše tako h kavi, kot tudi k čaju, ali vam ljubšemu napitku. 🙂

Sočna sadna rolada

Sočna sadna rulada – pripomočki:

  • kuhinjska pečica
  • velik pekač
  • električni mešalnik
  • 3 sklede, od tega 1 večja
  • kuhalnica
  • papir za peko
  • žlica
  • kuhinjska krpa
  • kuhinjska tehtnica
  • cedilo

Sočna sadna rulada – sestavine:

  • 7 jajc
  • 170 g sladkorja
  • 90 g moke
  • 1 pecilni prašek
  • 1 vanilin sladkor
  • 3 žlice vode
  • breskova in višnjeva oziroma slivova marmelada za nadev (priporočam da, uporabite vam najljubšo marmelado).
  • sladkor v prahu za posip.

Sočna sadna rulada – postopek:

Pečico segrejemo na 180°C, nato najprej ločimo beljake od rumenjakov. Polovico sladkorja stepemo z beljaki, drugo polovico sladkorja z rumenjaki. Vanilin sladkor dodamo rumenjakom. Obe masi, stepamo dokler se sladkor ne raztopi. V tretjo skledo damo moko, ki ji primešamo pecilni prašek. Moko s pecilnim praškom dodamo stepenim rumenjakom, skupaj z vodo.

Sočna sadna rulada

Stepamo, dokler ne izginejo vse grudice – cca 2-3 minute. Nato rumenjakovo maso, počasi dodamo stepenim beljakom.

Sočna sadna rulada

S kuhalnico počasi in rahlo obračamo maso toliko časa, dokler ni enotna. Ne stepamo, ali hitro mešamo! Ker se nam bo tako masa sesedla. Izberite precej večjo skledo, ko dodajate rumenjakovo maso v beljake, ker boste morali drugače menjati posodi.

socnasadnarolada03
Mešajte počasi.

Sočna sadna rulada

Pripravimo pekač, nanj položimo papir za peko in maso vlijemo na papir za peko.

Sočna sadna rulada

Enakomerno jo poravnamo s kuhalnico. Pečemo na 180°C, 14-15 minut.

Sočna sadna rulada   Sočna sadna rulada

Ko je biskvit pečen in smo ga vzeli iz pečice, ga obrnemo z licem navzdol na čisto kuhinjsko krpo. Papir za peko olupimo z biskvita, pod zelo nizkim kotom.

Sočna sadna rulada
Papir za peko, pod nizkim kotom, olupimo z biskvita.

Nato v isto krpo, biskvit rahlo zavijemo v rulado. Pustimo ga počivati nekaj minut.

Sočna sadna rulada

Biskvit razvijemo in nanj namažemo našo najljubšo marmelado. Ko mažemo, pazimo da ne pritiskamo preveč, ampak mažemo kar se le da na rahlo. Jajčni biskvit je dokler je topel, precej občutljiv na pritiske, zato pazimo, da ga ne potlačimo.

Sočna sadna rulada

Ko smo marmelado enakomerno namazali na biskvit, ga počasi in enakomerno zavijemo v rulado.

Sočna sadna rulada

Rulado prestavimo na pekač, ali dovolj velik pladenj, in jo posipamo s sladkorjem v prahu. Pustimo jo počivati vsaj pol ure, da se ohladi in malo prepoji. Režemo jo na poljubne rezine. 🙂 Shranimo jo v hladilniku.

Sočna sadna rulada

Sočna sadna rulada je osvežilna poslastica in po dobrem kosilu, ali pa kar tako, ob kavici, prijetno paše. Priporočam jo vsem, ki obožujete sadne sladice!

Nom nom in dober tek! 😉

-Balubah

 

Ocena:
Skupaj: 12 Povprečno: 4.6]

Dodaj odgovor