Snickers torta – okusna kakor čokoladica
Print Friendly, PDF & Email

Najbrž ste že neštetokrat slišali frazo: “Lačen si ful drugačen!”, ki izhaja iz reklame za čokoladico Snickers. Ja, ta dobra čokoladica, ki vsakomur poteši željo po sladkem. Sedaj pa vam predstavljam torto z okusom te dobre čokoladice Snickers. Okus čokolade in arašidov – to je odlična kombinacija za pravo Snickers torto.

Snickers-torta-okusna-kakor-cokoladica-1

 

Snickers torta – pripomočki:

  • 3 srednje velike plastične posode za miksanje
  • 4 manjše posodice za tehtanje sestavin
  • 2 enako veliki kozici za kuhanje na pari
  • mlinček
  • nož in deska
  • 2 sliščičarske lopatke
  • ponev za praženje arašidov
  • lonček za taljenje čokolade
  • peki papir
  • pekač
  • model za torto premer cca 28 cm
  • tehtnica
  • ročni mešalec
  • pečica
  • hladilnik

 

Snickers torta – sestavine:

Biskvit:

  • 6 beljakov
  • 12 žlic sladkorja
  • 60 g mletih neslanih kikirikijev (predhodno praženi)
  • 1 vrstica stopljene čokolade
  • 2 žlici drobtin
  • 1 žlico olja

 Snickers-torta-okusna-kakor-cokoladica-1Prvi nadev:

  • 250 g masla
  • 250 g sladkorja v prahu
  • 6 rumenjakov
  • 200 g jedilne čokolade
  • 200 g plazme
  • 1 sladka smetana za stepanje

 Drugi nadev:

  • polovica 1. nadeva
  • 150 g sesekljanih nesoljenih arašidov
  • 150 g mletih nesoljenih arašidov
  • 200 g Nutelle
  • na vrhu 1 smetana za stepanje

 

 

Snickers torta – postopek:

Začnimo s pripravo in peko biskvita. Na ponvi prepražimo arašide ter v lončku stopimo 1 vrstico čokolade. Arašide po praženju zmeljemo.

Snickers-torta-okusna-kakor-cokoladica-3

V plastično posodo pa dodamo še vse ostale sestavine za biskivit. Na koncu dodamo še mlete arašide in stopljeno čokolado.

Snickers-torta-okusna-kakor-cokoladica-4

Vse skupaj zmiksamo z ročnim mešalcem. Nato vzemimo model za torto ter ga obložimo s peki paprijem. Stranice pa namažemo z maslom. Zmešano maso za biskvit vlijemo vanj ter pečemo v pečici na 180°C približno 25 min. Ali je biskvit pečen lahko preverimo z zobotrebcem – ostati mora suh. Po peki pustimo biskvit malo počivati, nato pa odpremo model ter pustimo, da se do konca ohladi.

Snickers-torta-okusna-kakor-cokoladica-5
Biskvit bo precej tanek – približno 1 cm.

Sedaj pripravimo arašide. 150 g jih sesekljamo (nič ni narobe, če ostane kakšen košček malo večji) in 150 g jih zmeljemo.

Snickers-torta-okusna-kakor-cokoladica-6

Lotimo se 1. nadeva. Na pari pokuhamo jedilno čokolado z rumenjaki, da nastane kompaktna čokoladna masa.

Snickers-torta-okusna-kakor-cokoladica-7

V plastični posodi zmešamo maslo (predhodno rahlo stopljeno) ter sladkor v prahu. Temu dodamo stopljeno čokolado z rumenjaki.

Snickers-torta-okusna-kakor-cokoladica-8

Rahlo pomešamo z mešalcem in na koncu dodamo še mleto plazmo.

Snickers-torta-okusna-kakor-cokoladica-9

V drugi plastični posodi pa posebej zmešamo smetano za stepanje v kompaktno zmes in jo rahlo vmešamo v preostalo maso.

Snickers-torta-okusna-kakor-cokoladica-10

Polovico te mase damo v drugo posodo. Najbolje, da predhodno stehtate prazno posodo, da boste kasneje vedeli kolikšna je točna polovica mase.

Snickers-torta-okusna-kakor-cokoladica-11

Sedaj dokončajmo še 2. nadev. Vzemimo eno od polovic 1.nadeva, ter ji dodamo mlete arašide (1), sesekljane arašide (2) in Nutello (3). Vse sestavine postopoma rahlo vmešavamo z ročnim mešalcem.

Snickers-torta-okusna-kakor-cokoladica-12

Nadeva smo sedaj pripravili. Iz biskvita odstanimo peki papir ter ga položimo nazaj v model za torte.

Snickers-torta-okusna-kakor-cokoladica-13

Najprej namažemo 2. nadev, čez pa 1. nadev.  Še enkrat posebej stepemo sladko smetano ter premažemo čez oga nadeva.

Snickers-torta-okusna-kakor-cokoladica-14

Torto položimo v hladilnik čez noč.

Priznati moram, da je s Snickers torto kar precej dela, vendar okus poplača vsak trud. Priporočam, da jo naredite ob priložnosti, ko morate pogostiti dosti ljudi, saj je zelo nasitna.

Preden jo razrežete, odstranite del modela, ki obdaja torto.

Naj vam Snicker torta – okusna kakor čokoladica tekne in, da ne boste več lačni in ful drugačni. Njam njam.

Ocena:
Skupaj: 4 Povprečno: 4.8]

Martina

Po poklicu sem grafična oblikovalka in mamica dveh punčk. Rada kuham za svoje najbližje ter fotografiram, kar združujem v eno strast - pisanje receptov.

Dodaj odgovor