Slastne filane breskvice
Slastne filane breskvice so okusna sladica primerna tako za hladne dni, ko jo jemo še prijetno toplo, kot za tople poletne dni, ko jo vzamemo hladno iz hladilnika in se osvežimo.
Pripomočki za pripravo filanih breskvic:
- kuhinjska pečica
- pekač
- palični mešalnik z dodatki ali multipraktik
- žlica
Sestavine za filane breskvice:
Postopek za pripravi filanih breskvic:
Breskve operemo, prerežemo na pol in s pomočjo žlice izdolbimo.
Sredice breskev, ki smo jo izdolbli, ne zavržemo ampak jo damo v posodo za sekljanje paličnega mešalnika. Dodamo ji še narezano čokolado, amarette, kakav, jajca in rum. Jaz uporabljam beli rum, ker mi je njegova aroma prijetnejša, če želite ga lahko zamenjate. Kadar delamo sladico za otroke lahko rum izpustimo.
Vse skupaj zmiksamo. Če želite, lahko dodate tudi sladkor. Predvsem takrat, ko breskve niso še dovolj zrele. V primeru, da so jajca bolj velika, zadošča eno ali pa lahko uporabimo samo rumenjaka.
Dobljeno zmes, uporabimo za polnjenje breskev. Na vrh vsake breskvice damo majhen košček masla.
Pekač položimo v peč, ki smo jo predhodno segreli na 180 C in pečemo 35-40 minut.
Dober tek!