Rustikalni figaro
Print Friendly, PDF & Email

Figaro je klasična sladica, ki zadovolji predvsem ljubitelje karamele. Priprava sicer ni najenostavnejša, je pa zato rezultat vrhunski. Droben nasvet – za pripravo te sladice si omislite pomočnika.

rustikalni-figaro-1

Rustikalni figaro – pripomočki:

  • 2 kozici
  • kuhalnica oz. električni mešalnik
  • 2 večja pekača ali deski
  • žlica
  • nož
  • knjiga za obtežilo
  • tehtnica

Rustikalni figaro – sestavine:

  • 300 g grobo narezanih orehov
  • 3 jajca
  • 250 g margarine
  • 300 g + 300 g sladkorja
  • 2 oblata

Rustikalni figaro – postopek:

V kozico damo jajca, orehe, margarino in 300 g sladkorja. Med neprestanim mešanjem (lahko tudi z električnim mešalnikom) maso segrevamo. Istočasno v drugi kozici segrevamo preostanek sladkorja. Segrevamo ga počasi, da se stopi in dobimo karamel.

rustikalni-figaro-2

Ko je masa v prvi kozici gosta, karamel pa lepo tekoč, umaknemo oboje s štedilnika in vmešamo karamel v orehovo maso.

rustikalni-figaro-3

Zmes izlijemo na oblat in enakomerno razporedimo. Pokrijemo z drugim oblatom, vrh njega pa postavimo drug pekač ali večjo desko, ter obložimo z debelo knjigo ali drugim obtežilom. S tem dosežemo, da se oblati dobro zlepijo z nadevom. Sladico pustimo, da se ohladi in strdi, najbolje kar čez noč, nato pa narežemo na poljubne kose.

rustikalni-figaro-4

Sladica je precej trda, zato je rezanje kar težavno. Poskusite s tankim in ostrim nožem ali pa z nazobčanim nožem.

rustikalni-figaro-5

Naj vam tekne!

Ocena:
Skupaj: 11 Povprečno: 4.1]

sladkosnedka

Sem ljubiteljica sladkega, še posebej čokolade. Rada se sučem po kuhinji in nikoli ne skuham jedi večkrat po istem receptu, saj rada eksperimentiram.

Dodaj odgovor