Rolada s fižolom
Print Friendly, PDF & Email

Rolada s fižolom je zelo preprosta in hitro pripravljena sladica brez pečenja ali kuhanja. Ta nenavadna, a kljub temu zelo okusna sladica, ki se preprosto topi v ustih, je kot nalašč za vse tiste, ki  nimajo veliko časa ali izkušenj v kuhinji, a bi kljub temu radi presenetili svojo družino in jim pripravili nekaj sladkega. Rolada s fižolom pripravljena po tem receptu bo zadostovala za približno 10 oseb saj, dobimo nekaj več kot 1 kg rolade.

Pripomočki za rolado s fižolom

  • električni sekljalnik ali multi praktik
  • papir za peko

Sestavine za rolado s fižolom

  • 500 g kuhanega belega ali rjavega fižola (uporabim 500 g pločevinko že pripravljenega fižola)
  • 100 g maslenih piškotov
  • 150 g masla
  • 200 g sladkorja v prahu
  • 370 g kokosove moke
  • 80 g kakava v prahu
  • 2 vrečki vaniljevega sladkorja
  • 0,5 dl ruma

Kako pripravimo rolado s fižolom

Vzamemo 500 g belega ali rjavega kuhanega fižola. Fižol najprej odcedimo skozi cedilo in operemo. Opran in odcejen fižol damo v sekljalnik ali mikser, dodamo odtehtano maslo in vse dobro zmiksamo.

Ko dobimo kompaktno mleto maso, jo iz sekljalnika stresemo v posodo. Mletemu fižolu in maslu dodamo zmlete piškote in dobro združimo sestavine.

Masi nato dodamo še sladkor v prahu, rum in vanilijev sladkor. Vse sestavine dobro premešamo in pregnetemo z rokami.

Ko, so sestavine lepo združene, maso razdelimo na dva enaka dela. V prvi del dodamo 370 g kokosove moke v drugi del stresemo 80 g kakava v prahu. Sestavine (vsako posebej) premešamo in dobro združimo. Tako bomo dobili eno temno in eno svetlo maso.

Sedaj vzamemo papir za peko, ga položimo na delovno površino in nanj stresemo svetlo maso. S pomočjo žlice in prstov, maso enakomerno razporedimo po papirju za peko.

Na približno enakomerno razporejeno svetlo maso stresemo tudi temno maso. Po svetli masi razporedimo tudi temno maso po enakem postopku.

Ko, imamo na papirju za peko položeni obe masi, vzamemo rob papirja in začnemo postopoma in previdno zvijati obe masi v rolado.

Tako zavito rolado ponovno ovijemo v papir za peko in postavimo v hladilnik za nekaj ur. Najbolje jo je pustiti v hladilniku čez noč tako, da se okusi prepojijo in pomešajo med seboj.

Seveda v primeru, da se vam mudi, rolado s fižolom lahko postrežete že po 2 urah hlajenja.

Rolada s fižolom je pripravljena. Poskusite jo, sem prepričana, da jo boste pripravili še velikokrat.

Dober tek. 🙂

Ocena:
Skupaj: 1 Povprečno: 5]

Dodaj odgovor