Puhasti medeni kolač
Print Friendly, PDF & Email

Medeni kolač je puhast kot oblak. Priprava je hitra in enostavna, saj najdemo potrebne sestavine v vsaki kuhinji. Puhasti medeni kolač ne potrebuje nobenih dodatkov, kot so oblivi, nadevi ali kreme, zato ga lahko pripravimo tudi če imamo malo časa.
puhasti-medeni-kolac

Puhasti medeni kolač – pripomočki:

  • 2 skledi
  • žlička
  • električni mešalnik
  • tehtnica
  • ozek pekač (30 x 12 cm)
  • kuhalnica

Puhasti medeni kolač – sestavine:

  • 3 jajca
  • 100 g sladkorja
  • 60 g margarine
  • 50 g medu
  • 100 g moke
  • pol žličke cimeta
  • 1 vaniljin sladkor
  • pol pecilnega praška
  • noževa konica sode bikarbone
  • maščoba in moka za pekač

Puhasti medeni kolač – postopek:

Jajca ločimo. Rumenjake in sladkor ter vaniljin sladkor spenimo. Dodamo omehčano margarino in med, ter še naprej miksamo.

puhasti-medeni-kolac

Dodamo še ostale suhe sestavine in dobro premešamo.

puhasti-medeni-kolac

Na koncu nežno primešamo sneg, ki smo ga stepli iz beljakov.

puhasti-medeni-kolac

Maso razporedimo v pomaščen in pomokan pekač.

puhasti-medeni-kolac

Pečemo približno pol ure v navadni pečici pri 180°C. Če je kolač pečen preverimo z uporabo zobotrebca. Narežemo na tanke rezine.

puhasti-medeni-kolac

Naj vam tekne!

Ocena:
Skupaj: 13 Povprečno: 4.3]

sladkosnedka

Sem ljubiteljica sladkega, še posebej čokolade. Rada se sučem po kuhinji in nikoli ne skuham jedi večkrat po istem receptu, saj rada eksperimentiram.

Dodaj odgovor