Puhasti medeni kolač
Medeni kolač je puhast kot oblak. Priprava je hitra in enostavna, saj najdemo potrebne sestavine v vsaki kuhinji. Puhasti medeni kolač ne potrebuje nobenih dodatkov, kot so oblivi, nadevi ali kreme, zato ga lahko pripravimo tudi če imamo malo časa.
Puhasti medeni kolač – pripomočki:
- 2 skledi
- žlička
- električni mešalnik
- tehtnica
- ozek pekač (30 x 12 cm)
- kuhalnica
Puhasti medeni kolač – sestavine:
- 3 jajca
- 100 g sladkorja
- 60 g margarine
- 50 g medu
- 100 g moke
- pol žličke cimeta
- 1 vaniljin sladkor
- pol pecilnega praška
- noževa konica sode bikarbone
- maščoba in moka za pekač
Puhasti medeni kolač – postopek:
Jajca ločimo. Rumenjake in sladkor ter vaniljin sladkor spenimo. Dodamo omehčano margarino in med, ter še naprej miksamo.
Dodamo še ostale suhe sestavine in dobro premešamo.
Na koncu nežno primešamo sneg, ki smo ga stepli iz beljakov.
Maso razporedimo v pomaščen in pomokan pekač.
Pečemo približno pol ure v navadni pečici pri 180°C. Če je kolač pečen preverimo z uporabo zobotrebca. Narežemo na tanke rezine.
Naj vam tekne!