Puhast biskvit za torto
Print Friendly, PDF & Email

Ste se že kdaj lotili peke torte in se vam je zalomilo že pri biskvitu? Če osnova (biskvit za torto) ni dobra, potem tudi celotna torta ne bo okusna. Pred vami je recept za puhast biskvit za torto brez pecilnega praška, ki nikdar “ne pade dol”, obdrži obliko in puhasto notranjost. Vas zanima kako je to možno? Pa poglejmo kako priti do najboljše torte, ki ste si jo kdaj zamislili.

Puhast biskvit za torto

Pripomočki za biskvit za torto:

  • pekač (jaz uporabljam okroglega premera 26 cm)
  • električni mešalnik

Sestavine za biskvit za torto:

  • 8 svežih jajc
  • 240 g moke (1/2 ostre, 1/2 mehke)
  • 240 g sladkorja

Priprava biskvita za torto

Pečico prižgemo na 180 °C.

Najprej ločimo jajca na beljake in rumenjake. Jajca naj bodo res sveža in na sobni temperaturi. Rumenjake damo v večjo posodo in pričnemo z mešanjem z mešalcem. Če je možnost uporabite samostoječega, saj je pomembno, da se masa dlje časa meša.

Puhast biskvit za torto

Beljake nekaj časa samostojno mešamo, potem pa postopoma dodajamo sladkor. Pustimo mešati vsaj 7-10 min, da bo beljak močno narastel in se napihnil.

Puhast biskvit za torto

Sedaj znižamo moč mešalnika na najnižjo predstavo in v vmešan beljak s sladkorjem dodajamo rumenjak en po en. Med enim in drugim dodanim rumenjakom naj mine vsaj 1 minuta.

Puhast biskvit za torto

Ko je vse skupaj dobro premešano in smo porabili vse rumenjake je na vrsti moka. Moko presejemo in postopoma dodajamo v maso.

Puhast biskvit za torto

Sedaj je čas, da maso za puhast biskvit dodamo v pekač. Sama izberem pekač velikosti 26 cm, katerega le malo namažem z maslom ob robovih in posipam z moko, da se pečen biskvit ne sprime.

Puhast biskvit za torto

Pečemo 20-25 min. Če je biskvit res pečen lahko preverimo tako, da v sredino zapičimo zobotrebec. Če bo zobotrebec suh, je biskvit pečen. Biskvit na koncu pustimo, da se ohladi in šele ohlajenega damo ven in pekača ter tudi razrežemo na kolute. Ta puhast biskvit za torto lahko prerežete dvakrat in tako dobite dovolj prostora za nadev po želji.

Puhast biskvit za torto

Puhast biskvit za torto
Puhast biskvit za torto v prerezu.

Prijetno ustvarjanje!

Martina

Po poklicu sem grafična oblikovalka in mamica dveh punčk. Rada kuham za svoje najbližje ter fotografiram, kar združujem v eno strast - pisanje receptov.

Dodaj odgovor