Presna avokadova tortica
Print Friendly, PDF & Email

Si želite brez slabe vesti privoščiti sladico? Potem mirne volje posezite po slastni presni avokadovi tortici!
Recept za presno avokadovo tortico vsebuje samo zdrave, »surove« sestavine, ki so odlična alternativa klasičnim sladicam, ki ponavadi vsebujejo velike količine bele moke, sladkorja, jajc in maščobe. Presna avokadova tortica ne vsebuje ničesar od naštetega, ne zahteva veliko truda in je hitro pripravljena, saj ne potrebuje pečenja.

Presna avokadova tortica

Presna avokadova tortica – pripomočki:

  • blender- mešalnik (za mletje oreškov in datljev)
  • model pekača (premer cca 20 cm)

Presna avokadova tortica – sestavine

Osnova za podlago:

  • 190 g orehov
  • 200 g datljev

Avokadova krema:

  • 1 avokado
  • sok krhlja limone
  • 150 g indijskih oreškov
  • sok polovice pomaranče
  • krhlji ananasa (za okras)

Presna avokadova tortica – postopek :

Najprej pripravimo podlago oz. dno presne tortice. V mešalnik damo orehe in jih zmeljemo. Nato dodamo še datlje in ponovno zmeljemo. Če želimo lahko pustimo orehe in datlje bolj grobo zmlete, da ostanejo hrustljavi ali jih po želji zmeljemo bolj na drobno, fino.

Presna avokadova tortica

Zmlete orehe in datlje enakomerno razporedimo po pekaču. Z njimi obložimo celoten model pekača in ustvarimo trdo podlago.

Presna avokadova tortica

Sledi priprava avokadove kreme. V mešalniku zmešamo indijske oreške. Po okusu dodamo sok iztisnjene pomaranče.

Presna avokadova tortica

Avokado razpolovimo, mu odstranimo kožo in koščico. Avokadovo meso pretlačimo z vilico, da dobimo gladko maso. Lahko ga tudi zmešamo v mešalniku.

Presna avokadova tortica

Obe masi združimo v eno osnovo. Če smo bolj sladkosnedi masi dodamo še 2 žlici bio kokosovega sladkorja. Sicer je pa tortica sladka že brez dodatnega sladkorja, saj ji datlji in pomarančni sok dodajo naravno sladkobo.

Tako avokadovo kremo prelijemo čez pripravljeno tortno podlago. Okrasimo s krhlji ananasa ali s kakšnim drugim sadjem. Tortico lahko potrosimo s cimetom. Za kako urico jo damo v hladilnik, da postane bolj kompaktna.

Preprosta presna avokadova tortica je tako pripravljena za uživanje.

Nasvet
Za čvrsto avokadovo kremo je dobro, če avokado takoj, ko ga razkoščičimo pokapljamo z limoninim sokom. Na ta način krema ne oksidira in ne porjavi. Namesto sladkorja lahko uporabimo javorjev ali agavin sirup. Oreške lahko čez noč namočimo. Tudi sama tortica je boljša, če ostane čez noč ali več ur v hladilniku, da se strdi in je bolj čvrsta.

Prijetno sladkanje!

Ocena:
Skupaj: 2 Povprečno: 4]

Dodaj odgovor