Presna avokadova tortica
Si želite brez slabe vesti privoščiti sladico? Potem mirne volje posezite po slastni presni avokadovi tortici!
Recept za presno avokadovo tortico vsebuje samo zdrave, »surove« sestavine, ki so odlična alternativa klasičnim sladicam, ki ponavadi vsebujejo velike količine bele moke, sladkorja, jajc in maščobe. Presna avokadova tortica ne vsebuje ničesar od naštetega, ne zahteva veliko truda in je hitro pripravljena, saj ne potrebuje pečenja.
Presna avokadova tortica – pripomočki:
- blender- mešalnik (za mletje oreškov in datljev)
- model pekača (premer cca 20 cm)
Presna avokadova tortica – sestavine
Osnova za podlago:
- 190 g orehov
- 200 g datljev
Avokadova krema:
- 1 avokado
- sok krhlja limone
- 150 g indijskih oreškov
- sok polovice pomaranče
- krhlji ananasa (za okras)
Presna avokadova tortica – postopek :
Najprej pripravimo podlago oz. dno presne tortice. V mešalnik damo orehe in jih zmeljemo. Nato dodamo še datlje in ponovno zmeljemo. Če želimo lahko pustimo orehe in datlje bolj grobo zmlete, da ostanejo hrustljavi ali jih po želji zmeljemo bolj na drobno, fino.
Zmlete orehe in datlje enakomerno razporedimo po pekaču. Z njimi obložimo celoten model pekača in ustvarimo trdo podlago.
Sledi priprava avokadove kreme. V mešalniku zmešamo indijske oreške. Po okusu dodamo sok iztisnjene pomaranče.
Avokado razpolovimo, mu odstranimo kožo in koščico. Avokadovo meso pretlačimo z vilico, da dobimo gladko maso. Lahko ga tudi zmešamo v mešalniku.
Obe masi združimo v eno osnovo. Če smo bolj sladkosnedi masi dodamo še 2 žlici bio kokosovega sladkorja. Sicer je pa tortica sladka že brez dodatnega sladkorja, saj ji datlji in pomarančni sok dodajo naravno sladkobo.
Tako avokadovo kremo prelijemo čez pripravljeno tortno podlago. Okrasimo s krhlji ananasa ali s kakšnim drugim sadjem. Tortico lahko potrosimo s cimetom. Za kako urico jo damo v hladilnik, da postane bolj kompaktna.
Preprosta presna avokadova tortica je tako pripravljena za uživanje.
Prijetno sladkanje!