Preprost mini cheesecake za telebane
Print Friendly, PDF & Email

Cheesecake ali sirova torta je sladica, ki jo imamo navadno radi tudi tisti, ki smo sicer nori na čokolado. Večkrat sem jo naredila v klasični obliki, tokrat pa sem se odločila za mini cheesecake, ki je izjemno preprost, njegov okus pa je res božanski. Ko sem sladico postregla gostom, so me najprej vprašali, ali sem jo jaz pripravila ali sem jo kupila.  Ko so začeli jesti, pa so bili sprva vsi tiho, potem pa so jo enoglasno pohvalili. Torej, s tem sem vse povedala. 🙂

Preprost mini cheesecake za telebane

Preprost mini cheesecake — pripomočki za pripravo:

 • pekač za 12 mafinov
 • modeli za 12 mafinov
 • pečica
 • večja posoda
 • sekljalnik ali vrečka za zamrzovanje in bat za meso
 • električni mešalnik z nastavki za stepanje
 • navadna jušna žlica

Preprost mini cheesecake — sestavine:

Za 12 kosov:

 • 150 g petit keksov (ali podobnih)
 • 120 g masla
 • 300 g sirovega namaza (lahko tudi 150 g namaza in 150 g skute)
 • 2 jajci
 • 100 g sladkorja
 • sok ene limone
 • 1 jušna žlica arome vanilje (lahko tudi en strok)
 • 60 g gladke pšenične moke
 • 150 g kisle smetane
 • za postrežbo: 12 žličk (domače) borovničeve marmelade in 12 svežih borovnic (če nimate borovnic, lahko uporabite tudi maline ali jagode, a sadje naj bo sveže, ne odtaljeno)

Preprost mini cheesecake — postopek priprave:

V sekljalniku zdrobimo kekse. Če nimamo sekljalnika, si pomagamo z vrečko za zamrzovanje in batom za meso. Kekse damo v vrečko in ji z batom potolčemo, dokler ne nastane prah.

Preprost mini cheesecake za telebane

Maslo stopimo, ohladimo in dodamo v zmes. Premešamo. Modelčke za mafine postavimo v pekač za mafine, v vsakega damo dve žlici zdrobljenih keksov z maslom in s prstom pritisnemo, da postane masa kompaktna in enakomerno razdeljena.

Preprost mini cheesecake za telebane

Nato pripravimo kremo. V posodi najprej z električnim mešalnikom zmešamo sirov namaz (ali kombinacijo pol sirovega namaza in pol skute).

Preprost mini cheesecake za telebane

Dodamo sladkor in spet premešamo. Nato dodamo eno jajce in premešamo. Šele potem dodamo drugo jajce in spet premešamo. Nujno je, da dodajamo jajce za jajcem in ne obeh hkrati.

Preprost mini cheesecake za telebane

Potem dodamo limonin sok in vaniljevo aromo. Premešamo.

Preprost mini cheesecake za telebane

Dodamo še moko in premešamo. Potem dodamo še kislo smetano in še enkrat premešamo, da dobimo gladko zmes brez grudic.

Preprost mini cheesecake za telebane

Nato zmes zlijemo v modelčke prek piškotov. Vsak model napolnimo do vrha. To niso klasični mafini, zato ne skrbite, da bi med peko tekli čez rob. 🙂

Preprost mini cheesecake za telebane

Električno pečico ogrejemo na 160 stopinj Celzija. Pekač postavimo v ogreto pečico in mini cheesecake pečemo 15 minut. Mini cheesecake je pečen, četudi se ob tem, ko pekač malce premaknemo, še vedno malce strese, kot bi bil surov. Sredica mora biti še malce mehka. Po potrebi lahko peko podaljšamo za največ pet minut, a predolga peka cheesecake samo izsuši. Po 15 minutah damo pekač ven iz pečice, pustimo, da se vse ohladi in nato vse skupaj (pekač in modelčke v njem) obvezno postavimo v hladilnik ter pustimo počivati celo noč. Šele naslednji dan, ko so se čisto ohladili, jim previdno odstranimo papirnate modelčke.

Preprost mini cheesecake za telebane Dobimo slasten mini cheesecake, ki ga po želji dekoriramo. Moj predlog je, da na vsakega lepo naložimo žličko (domače) borovničeve marmelade, ki jo po vrhu za piko na i okrasimo s svežo (domačo) borovnico.

Preprost mini cheesecake za telebane

Mini sladica, ki je nastala kot mini cheesecake, je pripravljena. Najtežji del te sladice je čakati celo noč, saj bi se človek najraje takoj “pognal” vanje. 🙂 A potrpežljivost se obrestuje — preverjeno!

Želim vam prijetno sladkanje!

 

Preprost mini cheesecake za telebane

Ocena:
Skupaj: 9 Povprečno: 5]

Sanjica

Sem jezikoslovka, pedagoginja in Imam več različnih hobijev -- rada berem, vrtnarim, poslušam glasbo. V življenju mi zelo veliko pomenijo živali, zato prostovoljno pomagam zapuščenim ter zanemarjenim psom in mačkam. Sem tudi ponosna lastnica čudovitega kužka Makija, mucka Mukija, ptičjega pajka in zlatih ribic. Za vsem ne zaostaja niti ljubezen do kuhanja, saj se tako sproščam. Pri tem uporabljam čim bolj domače sestavine (po možnosti iz lastnega vrta) in čim manj aditivov. Obožujem zelišča, ki jih tudi skrbno vzgajam, in menim, da so ravno ona tista, ki dajo jedem piko na i.

Dodaj odgovor