Pregrešne princeske
Print Friendly, PDF & Email

Princeske so prijetno dober posladek, po dobrem kosilu čudovito pašejo, ali pa kar tako ob kavici. 🙂 Poskusite te pregrešno dobre očarljivke, ne bo vam žal!

pregresne-princeske-16

 

Pregrešne princeske – pripomočki:

  • manjša kozica 2x
  • kuhalnica 2x
  • papir za peko
  • brizgalna vrečka z nastavkom
  • pekač
  • kuhinjska pečica
  • kuhinjska tehtnica
  • merica za tekočine
  • žlica
  • vilica
  • skodelica 2x
  • papir za peko
  • nož z žagico

Pregrešne princeske – sestavine:

Testo:

  • 2,5 dl vode
  • 100 g masla
  • 135 g gladke moke
  • ščepec soli
  • 4 jajca

Krema:

  • 1 rumenjak
  • 230 ml mleka
  • 60 g sladkorja
  • vanilin sladkor
  • 40 g gladke moke
  • 100 ml sladke smetane

Sladkor v prahu za posip.

Pregrešne princeske – postopek:

Najprej pripravimo testo, tako da, v manjši kozici segrejemo vodo, ki smo ji dodali ščepec soli in maslo.

pregresne-princeske

Ko zavre, ji dodamo moko, ter na srednjem ognju mešamo s kuhalnico, dokler se nam ne ustvari cmok, ki se odlepi od kozice in kuhalnice.

pregresne-princeske-1

pregresne-princeske-2

pregresne-princeske-3

Testo damo hladiti. Ko je ohlajeno na približno sobno temperaturo, mu dodamo razžvrkljana jajca, ter ga dobro premešamo s kuhalnico.

pregresne-princeske-4
Razžvrkljana jajca v skodelici.

pregresne-princeske-5

pregresne-princeske-6

Na pekač postavimo papir za peko in nanj z brizgalko, brizgamo princeske.

pregresne-princeske-8

Velike naj bodo cca 3 cm, lahko delate večje, če želite. Med njimi naj bo cca 2 cm razmaka.

pregresne-princeske-7

Pečemo jih 20 minut, v ogreti pečici, pri 190°C.

Med tem ko se pečejo, pripravimo kremo. V skodelici zmešamo rumenjake, sladko smetano in moko.

pregresne-princeske-10

Mleko in sladkor, ter vanilin sladkor v manjši kozici zavremo, natu mu dodamo mešanico moke, rumenjakov in smetane. Z metlico, mešamo na nizkem ognju, dokler se krema ne zgosti, cca 5 minut. Ko je zgoščena, jo odstavimo in damo hladiti. Med hlajenjem jo večkrat premešamo.

pregresne-princeske-13

Ko so se princeske spekle, počakamo da se nekoliko ohladijo in jih z nožem, ki ima malo žagice režemo na pol.

pregresne-princeske-9

pregresne-princeske-12

Polovičke postavljamo eno ob drugo, tako da, bomo vedeli katere pašejo skupaj. Na spodnjo polovičko z brizgalko, ali kar z žličko nanašamo kremo in jih potem sestavljamo skupaj.

pregresne-princeske-14

pregresne-princeske-15

Ko so sestavljene, jih posipamo s sladkorjem v prahu.

 

Nom nom in dober tek! 😉

-Balubah

Ocena:
Skupaj: 28 Povprečno: 4.3]

Dodaj odgovor