Pregrešne princeske
Princeske so prijetno dober posladek, po dobrem kosilu čudovito pašejo, ali pa kar tako ob kavici. 🙂 Poskusite te pregrešno dobre očarljivke, ne bo vam žal!
Pregrešne princeske – pripomočki:
- manjša kozica 2x
- kuhalnica 2x
- papir za peko
- brizgalna vrečka z nastavkom
- pekač
- kuhinjska pečica
- kuhinjska tehtnica
- merica za tekočine
- žlica
- vilica
- skodelica 2x
- papir za peko
- nož z žagico
Pregrešne princeske – sestavine:
Testo:
- 2,5 dl vode
- 100 g masla
- 135 g gladke moke
- ščepec soli
- 4 jajca
Krema:
- 1 rumenjak
- 230 ml mleka
- 60 g sladkorja
- vanilin sladkor
- 40 g gladke moke
- 100 ml sladke smetane
Sladkor v prahu za posip.
Pregrešne princeske – postopek:
Najprej pripravimo testo, tako da, v manjši kozici segrejemo vodo, ki smo ji dodali ščepec soli in maslo.
Ko zavre, ji dodamo moko, ter na srednjem ognju mešamo s kuhalnico, dokler se nam ne ustvari cmok, ki se odlepi od kozice in kuhalnice.
Testo damo hladiti. Ko je ohlajeno na približno sobno temperaturo, mu dodamo razžvrkljana jajca, ter ga dobro premešamo s kuhalnico.
Na pekač postavimo papir za peko in nanj z brizgalko, brizgamo princeske.
Velike naj bodo cca 3 cm, lahko delate večje, če želite. Med njimi naj bo cca 2 cm razmaka.
Pečemo jih 20 minut, v ogreti pečici, pri 190°C.
Med tem ko se pečejo, pripravimo kremo. V skodelici zmešamo rumenjake, sladko smetano in moko.
Mleko in sladkor, ter vanilin sladkor v manjši kozici zavremo, natu mu dodamo mešanico moke, rumenjakov in smetane. Z metlico, mešamo na nizkem ognju, dokler se krema ne zgosti, cca 5 minut. Ko je zgoščena, jo odstavimo in damo hladiti. Med hlajenjem jo večkrat premešamo.
Ko so se princeske spekle, počakamo da se nekoliko ohladijo in jih z nožem, ki ima malo žagice režemo na pol.
Polovičke postavljamo eno ob drugo, tako da, bomo vedeli katere pašejo skupaj. Na spodnjo polovičko z brizgalko, ali kar z žličko nanašamo kremo in jih potem sestavljamo skupaj.
Ko so sestavljene, jih posipamo s sladkorjem v prahu.
Nom nom in dober tek! 😉
-Balubah