Piškoti sladki storži
Print Friendly, PDF & Email

Sladki storži so prav posebni piškoti, kateri najprej osvojijo s svojim videzom in nato še z okusom. Zaradi videza zasneženosti, spadajo bolj med “zimske piškote”. Priprava sladkih storžev je brez peke, nadvse preprosta in zabavna, zato lahko za pomoč prosite otroke in se skupaj zabavate in ustvarjate.

Piškoti sladki storži – pripomočki:

  • električni sekljalnik

Piškoti sladki storži – sestavine:

Sestavine zadoščajo za 22 kosov

Čokoladna masa

  • 42 g petit keksov (ali podobnih)
  • 50 g masla
  • 120 g arašidovega masla
  • 130 g sladkorja v prahu
  • 10 g črnega nesladkanega kakava

In še:

  • cca. 180 g čokoladnih pahuljic cornflakesa
  • 2 žlički sladkorja v prahu

Piškoti sladki storži – postopek:

S pomočjo električnega sekljalnika piškote zmeljemo v piškotno moko. Če sekljalnika nimamo, si lahko pomagamo s strojčkom za mletje orehov ali piškote damo v pvc vrečko in jih s pomočjo valjarja zdrobimo. To naredimo tako, kot bi jih hoteli zlikati.

V skledo odmerimo vse sestavine za čokoladno maso in jih ročno vgnetemo v homogeno zmes.

Pripravimo si čokoladne pahuljice cornflakesa. Izberemo takšne, da bodo pahuljice čimbolj podobne luskam storžev.

Iz čokoladne mase oblikujemo kupčke. Vsak kupček naj tehta 15 g. Nato začnemo pahuljice cornflakesa od spodaj proti vrhu zatikati v maso, da oblikujemo storžasto socvetje iz pahuljic. Pri oblikovanju prvega storža bomo mogoče malce nerodni, vendar kaj hitro bomo osvojili tehniko modeliranja. Ni potrebno, da imajo vsi enako, popolno obliko. Eni so lahko bolj zaprti, drugo nekoliko odprti, tako boste še dodatno dosegli učinek videza pravih storžev.

Sladke storže po vrhu izdatno posujemo s sladkorjem v prahu, da bo videti kot bi bili prekriti s snegom in jih damo na hladno, da se čokoladna masa strdi.

 

Sredica piškota sladkega storža nam poda čudovit okus čokolade in arašidovega masla, luske storža pa poskrbijo z igrivo hrustljavostjo.

Hranimo jih v škatli, v hladilniku.

Prijetno, igrivo sladkanje!

Ocena:
Skupaj: 4 Povprečno: 4.8]

Dodaj odgovor