Pecivo iz jabolk in Albert keksov
Print Friendly, PDF & Email

Pecivo iz jabolk in Albert keksov je sladica iz moje mladosti. Za dolgo časa sem nanjo pozabila. Svojo pot na moj krožnik je ponovno našla pred kratkim, ko sem razmišljala, kaj pripraviti iz sladkih jesenskih jabolk, in da to ne bo ravno jabolčni zavitek ali jabolčna pita. Sedaj sem malo manj mlada, pecivo je pa še vedno ‘prva liga’.

Pecivo iz jabolk in Albert keksov

Pecivo iz jabolk in Albert keksov – pripomočki:

  • model za torto premera 24 cm
  • majhen nož
  • 2 kozici (ena za puding in ena za čežano)
  • pokrovka
  • skledica
  • kuhalnica
  • jedilna žlica
  • čajna žlička
  • tehtnica
  • peki papir
  • škarje

Pecivo iz jabolk in Albert keksov – sestavine:

  • 1 kg očiščenih na koščke narezanih jabolk
  • 1-2 dl vode
  • 1 čajna žlička cimeta
  • sladkor po potrebi in okusu
  • 2 zavitka čokoladnega pudinga
  • 1 l sojinega mleka
  • 30 Albert keksov (cca 245 g)

Pecivo iz jabolk in Albert keksov – priprava:

Jabolka olupimo, odstranimo peške in narežemo na majhne koščke. Najbolje je, da režemo kar neposredno v kozico, v kateri imamo namen pripraviti čežano.

Pecivo iz jabolk in Albert keksovKozico z jabolki postavimo na ogenj in prilijemo približno 1 dl vode, da se jabolka ne bodo prijela na kozico. Če želimo, dodamo sladkor. Kozico pokrijemo. Jabolka občasno premešamo in po potrebi dolivamo malo vode.

Pecivo iz jabolk in Albert keksovKuhamo nekje 20-30 minut, da se jabolka razpustijo in nastane jabolčna čežana. Čisto na koncu jabolkom dodamo čajno žličko cimeta. Jabolčno čežano damo na stran.

Pecivo iz jabolk in Albert keksovVzamemo tortni model in dno prekrijemo s peki papirjem. S škarjami odrežemo ostanek papirja. Na dno tortnega modela položimo plast Albert keksov.

Pecivo iz jabolk in Albert keksovVzamemo polovico čežane in jo enakomerno razporedimo po keksih.

Pecivo iz jabolk in Albert keksov

Pecivo iz jabolk in Albert keksovPostopek ponovimo – ponovno plast Albert keksov in prekrijemo s preostalo polovico čežane.

Pecivo iz jabolk in Albert keksov

Pecivo iz jabolk in Albert keksov

Zaključimo s plastjo Albert keksov. Pecivo damo na stran in pripravimo puding po navodilih na vrečki. Še vroč puding prelijemo po pripravljenem pecivu iz jabolčne čežane in Albert keksov.

Pecivo iz jabolk in Albert keksovPočakamo, da se puding ohladi. Najbolje je, da pecivo čez noč skupaj z obročem shranimo v hladilnik. Pecivo je najboljše drugi dan, ko se keksi prepojijo z jabolčno čežano. Ko je pecivo ohlajeno, odstranimo obroč, narežemo in postrežemo.

Uživajte v okusih!

Ocena:
Skupaj: 46 Povprečno: 4.3]

Dodaj odgovor