Odlična kavna rolada brez peke
Print Friendly, PDF & Email

Odlična kavna rolada brez peke je idealna sladica za vroče dni, ko si želimo nekaj sladkega, ne da pa se nam prižigati peči in tako še bolj segrevati domače okolje. Kavno rolado zelo preprosto in hitro pripravimo, počakamo da se shladi in že imamo našo sladico za konec kosila oziroma sladico, ki nam da energijo za popoldansko dogajanje.

kavna rolada brez peke_19

Pripomočki za kavno rolado brez peke

  • strojček za kuhanje kave ali džezva
  • multipraktik
  • 1 večjo in 1 manjšo skledo
  • električni mešalnik
  • jušno žlico, valjar in lopatico
  • peki papir in alu folio
  • zamrzovalno skrinjo

Sestavine za kavno rolado brez peke

Sestavine za “biskvit”:

  • 200 g Albert keksov
  • 60 g sladkorja
  • 2 žlici kakava v prahu
  • 2 žlici čokolade v prahu
  • 100 g orehov
  • 1 skodelico močne črne kave

Sestavine za kremo:

  • 100 g masla
  • 100 g sladkorja v prahu
  • 1 jajce

Postopek za kavno rolado brez peke

Odlične kavne rolade brez peke se lotimo s pripravo skodelice močne črne kave, ta je enakovredna trem ekspresso kavicam in pustimo, da se ohladi.

Medtem, ko se skodelica kave ohlaja, zmeljemo orehe, seveda lahko tudi že kupimo mlete orehe in si malo dela prihranimo.

kavna rolada brez peke_6

Pripravimo ostale sestavine, v multipraktik damo Albert kekse in jih zmeljemo srednje fino, se pravi, da jih zmeljemo tako, da v drobtinah dobimo tudi koščke keksov, ki jih je čutiti pod zobmi.

kavna rolada brez peke_5

Ko imamo ohlajeno kavo in vse ostale sestavine pripravljene, se lahko lotimo našega “biskvita” za rolado. v večjo skledo stresemo zdrobljene kekse in jim primešamo vse ostale suhe sestavine. Z jušno žlico dobro premešamo, po par minutah mešanja bodo naše drobtine dobile lepo rjavo barvo, sedaj jim lahko primešamo še skodelico ohlajene črne kave.

kavna rolada brez peke_8

kavna rolada brez peke_9

Sestavine mešamo dokler ne dobimo homogene zmesi, bo pa tudi lepljiva. Dobljeno zmes preložimo med dva lista peki papirja in razvaljamo, da dobimo pravokotni “biskvit” za našo kavno rolado.

kavna rolada brez peke_13

Pustimo “biskvit” počivati in se lotimo našega nadeva naše kavne rolade, se pravi maslene kreme. Vzamemo maslo, ki smo ga dali na sobno temperaturo, da ga lažje stolčemo ga zrežemo na manjše koščke. Poleti se maslo hitro zmehča tako, da ne skrbite, če se nanj spomnite zadnje trenutek. Z električnim mešalnikom maslo penasto stepemo, dodamo mu sladkor v prahu in na koncu še jajce. tako naša maslena krema za nadev kavne rolade je pripravljena.

kavna rolada brez peke_14

Masleno kremo s pomočjo lopatice enakomerno razmažemo po našem pravokotnem “biskvitu”.

kavna rolada brez peke_15

Vse skupaj zavijemo v rolo in jo dodatno zavijemo še v alu folio, ki bo pomagala ohraniti obliko roladi. Odlična kavna rolada brez peke je nared za zadnji korak, postavimo  jo v zamrzovalno skrinjo za 4 ure.

kavna rolada brez peke_17

Nasvet
Za tiste, ki nestrpno čakamo, da jo poskusimo naj povem, da že po urici si lahko odrežemo eno rezino in malo potešimo svoje želje. A da se bo kavna rolada v celoti pustila lepo zrezati in ohranila obliko, potrebuje svoj počitek. Naj lažje bo če jo pripravimo pred spanjem in naslednje jutro nas že čaka. Odlična kavna rolada brez peke, ki se lepo poda tudi ob jutranji kavici. 😉

kavna rolada brez peke_18

Dober tek!

Ocena:
Skupaj: 12 Povprečno: 4.8]

Dodaj odgovor