Nutellin sladoledni mousse
Print Friendly, PDF & Email

Nutellin sladoledni mousse spada med sladice, za katere ne porebujemo veliko časa, saj ga pripravimo brez peke. Kljub temu, da sladica vsebuje samo 2 sestavini in da je priprava res preprosta, je rezultat na koncu vrhunski. Dobesedno boste polizali krožnik!

Nutellin sladoledni mousse – pripomočki:

  • mikser
  • silikonski modelčki za mafine
  • zamrzovalnik

Nutellin sladoledni mousse – sestavine:

Sestavine so za 4 porcije velikosti modelčkov za mafine.

  • 100 ml smetane za stepanje
  • 125 g Nutelle

Za dekoracijo:

  • nekaj celih praženih lešnikov
  • malo Nutelle

Nutellin sladoledni mousse – postopek:

V posodo za miksanje damo 100 ml smetane za stepanje in jo stepemo z električnim mikserjem.

Nato dodamo 125 g čokoladno – lešnikovega namaza Nutella.

Z žlico nežno premešamo, da se smetana in Nutella lepo spojita skupaj.

S to kremo napolnimo silikonske modelčke za mafine. Če jih nimamo, lahko uporabimo tudi kaj drugega (manjše skodelice, kozarce). Vsaj za dobre pol urce jih postavimo v zamrzovalnik. Tako dobimo sladoledno strukturo.

Čokoladni mousse previdno stresemo iz modelčka na krožnik ter lepo dekoriramo. Uporabimo cele lešnike, ki so še bolj okusni, če jih pred tem malce popražimo na vroči ponvi. V živilsko vrečko damo nekaj Nutelle, s škarjami naredimo luknjico ter se poigramo s čokoladnimi vzorci, ki nam jih narekuje naša domišljija. Če potrebujete namige za dekoracijo, lahko kakšen trik najdete pri sorodni sladici – panakota – nasveti za serviranje.

Najboljše je, če sladoledni mousse postrežemo čimprej, sicer pa lahko dekoriran počaka nekaj časa tudi v hladilniku. Sem prepričana, da ne bo dolgo zdržal tam, saj je preveč vabljiv, da bi ga samo gledali.

Prijetno sladkanje!

Ljubitelji Nutelle, poskusite tudi Nutellin rešetko z banano, ki ga lahko postrežete skupaj s sladoledom Nutella. Če pa so vam všeč razni moussi, potem je tukaj še beli veganski mousse, kavni mousse in še drugi slastni moussi.

Ocena:
Skupaj: 3 Povprečno: 5]

Monique

Sem ljubiteljica čokolade in začimb, predvsem cimeta. Poleg raznih sladic rada pripravim tudi kaj slastnega iz tujih kuhinj. Moji recepti so enostavni, primerni tudi za začetnike.

Dodaj odgovor