Nutelina torta
Prihajajo megleni in deževni dnevi. Od poletja se bomo kmalu poslovili in počasi dodali nekoliko bolj kalorično in močnejšo hrano v naše jedilnike. Sedaj je ravno pravi čas, da naredimo čudovito Nutelino torto. Recept je preprost in ne potrebujemo štedilnika ali pečice, le združiti moramo sestavine.
Pripomočki za nutelino torto:
- dve globlji posodi za mešanje
- sekljalnik ali mlin za kekse
- električni mikser
- manjši okrogli kalup za torte
- 1 velika žlica
Nutelina torta – sestavine:
- 250 g integralnih keksov (ni pomembno kateri keksi)
- 75 g masla
- 400 g Nutelle
- 100 g mletih lešnikov
- 500 g krem sira( skuta ali drugi neslani krem siri)
- 60 g sladkorja v prahu
Postopek priprave Nutelline torte
V sekljalniku zmeljemo kekse.
Dodamo omehčano maslo in 1 žlico Nutele. Dodamo 3 velike žlice zmletih lešnikov in nadaljujemo z miksanjem. Dobiti moramo zmes podobno pesku.
Zmes položimo na dno kalupa za torto in ga z pritiskom enakomerno razdelimo ter postavimo v hladilnik.
Z električnim mešalnikom zmiksamo krem sir in sladkor nato dodamo ostanek nutelle. Vse dobro premešamo, da dobimo gladko kremo.
Na podlago, ki smo jo pred tem naredili in postavili v hladilnik, zlijemo kremo in jo enakomerno razporedimo po dnu oz. podlagi naše torte.
Torta je gotova. Postavimo jo v hladilnik za vsaj 4-5 ur. Po poteku tega časa jo lahko dodatno okrasimo s stepeno sladko smetano ali čokoladnim prelivom.
Dober tek.