Muffini z ameriškimi borovnicami
Print Friendly, PDF & Email

Ko se konča sezona gozdnih, drobnih borovnic, se začne sezona ameriških. Le-te so polne hranilnih stvari. Ponavadi jih pohrustamo kar same za malico, lahko pa iz njih pripravimo tudi kakšno sladico.

Danes bomo pripravili kar muffine, ki sodijo med bolj priljubljene sladice. Seveda, saj je njihova priprava otročje lahka, okus pa božanski. In taki so tudi naši muffini z ameriškimi borovnicami, sočni, lahki in puhasti.

Muffini z ameriskimi borovnicami

Muffini z ameriškimi borovnicami – pripomočki

  • Pekač za muffine*
  • Papirčki za muffine (12 kosov)

Pekač seveda ni obvezen, bo pa priprava lažja. Lahko uporabimo tudi navadni pekač, kamor postavimo papirčke za muffine.

Muffini z ameriškimi borovnicami – sestavine

Za 12 kosov:

  • 250 g navadnega jogurta (tekoči ali čvrsti)
  • 1 jajce
  • 100 g sladkorja
  • 80 ml sončničnega olja
  • 250 g bele moke (lahko tudi pirina)
  • 1 vrečka pudinga v prahu (čokolada ali vanilija)
  • 1 pecilni prašek
  • 150 -200 g ameriških borovnic

Muffini z ameriškimi borovnicami – priprava

Pečico najprej segrejemo na 180 stopinj Celzija, spodnje in zgornje gretje. Nato damo v posodo jogurt, jajce, sladkor in olje. Zmešamo z mešalnikom.

Muffini z ameriskimi borovnicami

Nato dodamo še preostale sestavine, moko, pecilni prašek in puding v prahu in zmešamo, da dobimo gosto zmes.

Muffini z ameriskimi borovnicami

Čisto na koncu nežno, lahko kar z žlico, vmešamo ameriške borovnice.

Muffini z ameriskimi borovnicami

V pekač za muffine damo papirčke in z žličko napolnimo z maso.

Muffini z ameriskimi borovnicami

Muffine pečemo od 20-25 minut na 180 stopinjah Celzija, da lepo narastejo.

Muffini z ameriskimi borovnicami

Muffini naj se ohladijo, preden jih postrežemo.

 

Muffini z ameriskimi borovnicamiPa veselo sladkanje!

Ocena:
Skupaj: 0 Povprečno: 0]

patricia

Moje vodilo v kuhinji je, da mora biti kuhanje preprosto, hitro, pa vendar še vedno okusno. Predvsem pa je treba izkoristiti vse dobrote, ki nam jih ponuja narava in kuhati sezonsko. Domači vrt, tržnica ali pa gozd nam ponujajo ogromno sestavin, ki jih lahko pripravimo za svoje domače.

Dodaj odgovor