Muffini z ameriškimi borovnicami
Ko se konča sezona gozdnih, drobnih borovnic, se začne sezona ameriških. Le-te so polne hranilnih stvari. Ponavadi jih pohrustamo kar same za malico, lahko pa iz njih pripravimo tudi kakšno sladico.
Danes bomo pripravili kar muffine, ki sodijo med bolj priljubljene sladice. Seveda, saj je njihova priprava otročje lahka, okus pa božanski. In taki so tudi naši muffini z ameriškimi borovnicami, sočni, lahki in puhasti.
Muffini z ameriškimi borovnicami – pripomočki
- Pekač za muffine*
- Papirčki za muffine (12 kosov)
Pekač seveda ni obvezen, bo pa priprava lažja. Lahko uporabimo tudi navadni pekač, kamor postavimo papirčke za muffine.
Muffini z ameriškimi borovnicami – sestavine
Za 12 kosov:
- 250 g navadnega jogurta (tekoči ali čvrsti)
- 1 jajce
- 100 g sladkorja
- 80 ml sončničnega olja
- 250 g bele moke (lahko tudi pirina)
- 1 vrečka pudinga v prahu (čokolada ali vanilija)
- 1 pecilni prašek
- 150 -200 g ameriških borovnic
Muffini z ameriškimi borovnicami – priprava
Pečico najprej segrejemo na 180 stopinj Celzija, spodnje in zgornje gretje. Nato damo v posodo jogurt, jajce, sladkor in olje. Zmešamo z mešalnikom.
Nato dodamo še preostale sestavine, moko, pecilni prašek in puding v prahu in zmešamo, da dobimo gosto zmes.
Čisto na koncu nežno, lahko kar z žlico, vmešamo ameriške borovnice.
V pekač za muffine damo papirčke in z žličko napolnimo z maso.
Muffine pečemo od 20-25 minut na 180 stopinjah Celzija, da lepo narastejo.
Muffini naj se ohladijo, preden jih postrežemo.