Mu pecivo – s kakavom in kokosovim nadevom
Print Friendly, PDF & Email

Sočen kokosov nadev v kakavovem biskvitu – enkratna kombinacija okusov in barve, ki spominja na bele lise na temni kravici. Od tod tudi ime peciva: MU pecivo 😊

Pripomočki za mu pecivo – s kakavom in kokosovim nadevom:

  • mešalnik
  • žlica
  • pekač 25 x 30 cm
  • tehtnica
  • posoda
  • papir za peko
  • pečica

Sestavine za mu pecivo – s kakavom in kokosovim nadevom:

Za pekač 25 x 30 cm:

  • 200 g moke
  • 5 jajc
  • 200 g sladkorja
  • 40 g pravega kakava
  • 1 dl olja
  • 1 dl mleka
  • 1 pecilni prašek
  • 2 žlici ruma (opcijsko)

Kokosov nadev:

  • 120 g kokosove moke
  • 85 g masla
  • 200 g kisle smetane
  • 90 g sladkorja
  • 2 vanilin sladkorja
  • 2 žlici praška za vanilijev puding

Postopek za mu pecivo – s kakavom in kokosovim nadevom:

Najprej si pripravimo vse sestavine za kokosov nadev. Najbolje je, da tega naredimo prvo, saj bo na sobni temperaturi brez problema počakal, da kasneje pripravimo kakavov biskvit.

Natehtamo kokosovo moko, sladkor ter kislo smetano in vse stresemo v posodo. Dodamo vanilin sladkor, prašek za puding in stopljeno maslo.

Vse skupaj dobro zmešamo in pustimo na sobni temperaturi.

Sedaj si pripravimo sestavine za kakavov biskvit.

Beljake ločimo od rumenjakov. Beljake stepemo posebej, da jih bomo vmešali v biskvitno maso čisto na koncu. Rumenjake pa penasto stepemo s sladkorjem. Stepati je potrebno vsaj 4 do 5 minut, da se dobi lepa, spenjena jajčna masa. Nato dodamo olje in mleko ter počasi dosipamo moko, ki smo jo že prej pomešali s kakavom in pecilnim praškom.

Beljake sedaj ročno vmešamo v kakavovo maso za biskvit ter nato vlijemo maso v pekač, ki smo ga prekrili s papirjem za peko. Z žličko poljubno na gosto polagamo kokosove “žličnike” ali kroglice v kakavovo maso. Več teh kokosovih “žličnikov” v kakavovi masi pomeni kasneje več kokosovega nadeva v pečenem biskvitu in posledično bolj sočno pecivo.

Pečemo v naprej ogreti pečici 40 minut na 180 °C. Proti koncu peke preko pekača položimo alu folijo, da se beli kokosovi deli ne zapečejo preveč in ostanejo lepe svetlejše barve tudi po vrhu. MU pecivo s kakavom in kokosovim nadevom ohladimo in narežemo na poljubno velike kocke ali podolgovate rezine.

Prijetno sladkanje! 😊

Ocena:
Skupaj: 21 Povprečno: 4.4]

Dodaj odgovor