Mini Japonske skutine tortice
Print Friendly, PDF & Email

Če ste kdaj že jedli Japonsko skutino torto, veste, da je to zelo slastna in puhasta dobrota, ki res očara. Japonske skutine tortice po tem receptu, so zelo okusne, prav tako zelo puhaste in predvsem slastne. Po okusu so manj sladke in zelo sočne. Poskusite, ne bo vam žal! 😀 Priprava je hitra in enostavna.

mini-japonske-skutine-tortice-6

Mini Japonske skutine tortice – pripomočki:

  • kuhinjska pečica
  • 2x skleda
  • manjša skledica odporna na toploto
  • žlica
  • žlička
  • električni mešalnik
  • kuhinjska tehtnica
  • modelčki za mufine, s premerom spodnjega roba cca. 3 cm
  • kuhalnica
  • mikrovalovna pečica

Mini Japonske skutine tortice – sestavine:

  • 200 g skute (pasirane ali nepasirane)
  • 130 g bele čokolade
  • 4 jajca
  • 20 g masla

 

  • sladkor v prahu za posip (cca. 1 žlica)
  • maslo ali olje za namastitev modelčkov

Mini Japonske skutine tortice – postopek:

Pečico prižgemo in jo nastavimo na 170°C. Maslo na kockice ali lističe narežemo v skledo, ter skledo postavimo na sobno temperaturo, da se maslo omehča. Dodamo mu skuto, ter s kuhalnico obe sestavini dobro premešamo.

mini-japonske-skutine-tortice

Rumenjake ločimo od beljakov, ter rumenjake dodamo k skuti. Spet dobro premešamo s kuhalnico.

mini-japonske-skutine-tortice-2

V skledico, ki je odporna na toploto, nalomimo belo čokolado, ter jo v mikrovalovni pečici pogrevamo po 10 sekund na enkrat, dokler se lepo ne stopi.

mini-japonske-skutine-tortice-1

Med vsakim segrevanjem, jo premešamo z žličko. Pazimo, da je ne pregrejemo, čokolada mora biti gladka in tekoča.

mini-japonske-skutine-tortice-3
Stopljena bela čokolada.

Ko se čokolada stopi, jo dodamo k skuti, zmešani z maslom in rumenjaki. Še enkrat vse skupaj dobro premešamo s kuhalnico, da postane masa enotna. Beljake čvrsto stepemo z električnim mešalnikom. Počasi, po žlicah jih dodajamo k skutni mešanici, ter maso na rahlo in počasi mešamo.

mini-japonske-skutine-tortice-4

Mešamo toliko časa, da se vse sestavine lepo pomešajo med seboj. Mešajte kar se le da, na rahlo. Modelčke za mufine namastimo z maslom ali oljem, ter vanje nadevamo skutno maso. Maso z žlico, napolnimo do dobre polovice višine modelčkov.

mini-japonske-skutine-tortice-5

Modelčke postavimo v ogreto pečico in jih pečemo najprej 10 minut pri 170°C, ter nato še 10 minut pri 160°C, na koncu pečico ugasnemo in jih pustimo v pečici še 15 minut. In tako so naše slastne tortice pečene. Ko se ohladijo, jih previdno odstranimo iz modelčkov za mufine, ter jih posipamo s sladkorjem v prahu.

 

Nom nom in dober tek! 😉

-Balubah

Ocena:
Skupaj: 21 Povprečno: 4.1]

Dodaj odgovor