Mango v kremi s karamelno skorjo
Mango v kremi s karamelno skorjo je okusna, zanimiva in nekoliko drugačna sladica. Z njo lahko presenetite in očarate še tako zahtevne sladokusce. Priprava je preprosta in hitra, če odštejemo čas, ki ga sladica potrebuje za hlajenje v hladilniku.
Mango v kremi s karamelno skorjo – pripomočki:
- nož
- deska za rezanje
- kuhinjska tehtnica
- skleda – 2x
- jedilna žlica
- čajna žlička
- 3 skodelice za soufflé (premer 9 cm)
- pečica
Mango v kremi s karamelno skorjo – sestavine:
(za 3 osebe)
- 1 mango
- 150 g mascarponeja
- 150 g smetanovega jogurta
- 1/2 čajne žličke mletega ingverja
- 1 zvrhana čajna žlička naribane bio pomarančne lupinice
- 1+3 žlice rjavega sladkorja
Mango v kremi s karamelno skorjo – priprava:
Mango olupimo, razpolovimo, odstranimo koščico in narežemo na kocke.
Razporedimo jih po skodelicah.
V skledi zmešamo mascarpone in jogurt. Dodamo ingver, pomarančno lupinico in 1 žlico sladkorja. Sladkor lahko tudi izpustimo, saj bo karamelna skorjica poskrbela za dovolj sladkobe.
Maso razporedimo po mangu v skodelicah, jo pogladimo in skodelice z mangom in kremo za 2 uri postavimo v hladilnik.
Pečico segrejemo na najvišjo temperaturo. Vsako skodelico potresemo z žlico sladkorja in ga čimbolj enakomerno razporedimo po kremi.
Sladico postavimo v ogreto pečico na najvišjo rešetko za 3-4 minute (samo zgornji grelec), da se sladkor stopi in nastane hrustljava rjava skorjica.
Počakamo, da se sladica ohladi, nato jo postrežemo.
Uživajte v okusih!