Mango v kremi s karamelno skorjo
Print Friendly, PDF & Email

Mango v kremi s karamelno skorjo je okusna, zanimiva in nekoliko drugačna sladica. Z njo lahko presenetite in očarate še tako zahtevne sladokusce. Priprava je preprosta in hitra, če odštejemo čas, ki ga sladica potrebuje za hlajenje v hladilniku.

mango-v-kremi-s-karamelno-skorjoMango v kremi s karamelno skorjo – pripomočki:

  • nož
  • deska za rezanje
  • kuhinjska tehtnica
  • skleda – 2x
  • jedilna žlica
  • čajna žlička
  • 3 skodelice za soufflé (premer 9 cm)
  • pečica

Mango v kremi s karamelno skorjo – sestavine:

(za 3 osebe)

  • 1 mango
  • 150 g mascarponeja
  • 150 g smetanovega jogurta
  • 1/2 čajne žličke mletega ingverja
  • 1 zvrhana čajna žlička naribane bio pomarančne lupinice
  • 1+3 žlice rjavega sladkorja

Mango v kremi s karamelno skorjo – priprava:

Mango olupimo, razpolovimo, odstranimo koščico in narežemo na kocke.

mango-v-kremi-s-karamelno-skorjoRazporedimo jih po skodelicah.

mango-v-kremi-s-karamelno-skorjoV skledi zmešamo mascarpone in jogurt. Dodamo ingver, pomarančno lupinico in 1 žlico sladkorja. Sladkor lahko tudi izpustimo, saj bo karamelna skorjica poskrbela za dovolj sladkobe.

mango-v-kremi-s-karamelno-skorjoMaso razporedimo po mangu v skodelicah, jo pogladimo in skodelice z mangom in kremo za 2 uri postavimo v hladilnik.

mango-v-kremi-s-karamelno-skorjoPečico segrejemo na najvišjo temperaturo. Vsako skodelico potresemo z žlico sladkorja in ga čimbolj enakomerno razporedimo po kremi.

mango-v-kremi-s-karamelno-skorjoSladico postavimo v ogreto pečico na najvišjo rešetko za 3-4 minute (samo zgornji grelec), da se sladkor stopi in nastane hrustljava rjava skorjica.

mango-v-kremi-s-karamelno-skorjoPočakamo, da se sladica ohladi, nato jo postrežemo.

Uživajte v okusih!

Ocena:
Skupaj: 2 Povprečno: 4.5]

Dodaj odgovor