Malinov sladoled
Print Friendly, PDF & Email

Sladoled po deset … Bliža se sezona sladoleda. Nekateri jo že komaj čakamo. Jaz sem si včeraj privoščila domač sladoled, ki sem ga pripravila iz le dveh sestavin. Čisto nič se ne hecam. Vse, kar sem potrebovala, sta bili dve zelo zreli banani in skledica malin. Tak sladoled je brez laktoze in ne vsebuje sladkorja. Za povrh vsega ne potrebujete niti aparata za izdelavo sladoleda, samo malo bolj zmogljiv mešalnik (bleder). Pripravljeni? Gremo.

malinov sladoled

Pripomočki za malinov sladoled:

  • kuhinjska tehtnica
  • 2 manjši skledici
  • posoda ali vrečka za v zamrzovalnik
  • lesena kuhalnica
  • mešalnik (blender)
  • skledica/e v kateri boste postregli sladoled

Sestavine za malinov sladoled:

Sestavine zadostujejo za 2-3 kepice sladoleda. Pri meni je to recimo za 1 porcijo. Če se že dela sladoled, naj bo konkretna porcija. Nikoli ga ni preveč in nikoli ne ostane.

  • 100 g zamrznjenih malin
  • 2 zelo zreli zamrznjeni banani

malinov sladoled

malinov sladoled
Uporabite dve zelo zreli banani.

Priprava malinovega sladoleda:

Banani olupite in ju narežite na približno centimeter široke kolobarje.

malinov sladoled

Narezani banani dajte v posodo ali v vrečko za zamrzovanje in ju za najmanj 2 uri dajte v zamrzovalnik . Najbolje je, da jih tam pustite kar čez noč. Banane, ki ste jih pustili v zamrzovalniku čez noč, pred uporabo vzemite ven in pustite pol ure na sobni temperaturi, preden jih zmiksate. Enako velja za zamrznjene maline.

Po pol ure banane in maline dajte v blender in zmiksajte na nizkih obratih. Če je treba, občasno izključite blender, ga izklopite iz elektrike, in s kuhalnico postrgajte robove posode. Miksajte toliko časa, da dobite gladko maso.

malinov sladoled

Pripravljen sladoled dajte v skledice, okrasite po želji in takoj postrezite.

Namig
Sladoled po tem receptu lahko pripravite na tisoč in en način. Za osnovo vedno vzemite banane, pri dodatkih pa pustite domišljiji prosto pot.

Uživajte v okusih.

Ocena:
Skupaj: 15 Povprečno: 4.5]

Dodaj odgovor