Londonske rezine
Print Friendly, PDF & Email

Predstavljam vam slastno pecivo po imenu Londonske rezine, ki so primerne za vsako praznovanje. Krhke rezine oblite z marmelado ter za piko na i – sesekljani orehi za hrustljavost. Poglejmo kako jih pripraviti …

Lendavske-rezine-12

Londonske rezine – pripomočki:

  • dve plastični posodi srednje velikosti
  • nož in deska
  • valjar
  • peki papir
  • lopatka
  • pekač
  • ročni mešalec
  • hladilnik
  • pečica

Londonske rezine – sestavine:

  • 8 jajc
  • 450 g moke
  • 200 g sladkorja + 200 g (za beljake)
  • 200 g masla
  • 3 žlice marelične marmelade
  • velika pest sesekljanih orehov

Londonske rezine – postopek:

Najprej sesekljamo orehe ter jih prihranimo za konec. Pred pričetkom pečico prižgimo na 180°C.

Lendavske-rezine-1

Vzemimo obe plastični posodi. V eno damo rumenjake, v drugo pa beljake.

Lendavske-rezine-2

Beljake položimo v hladilnik na hladno. Rumenjake penasto umešamo s sladkorjem. Nato dodamo maslo (vzemite ga iz hladilnika nekoliko prej, da ne bo trdo). Vse skupaj zmešamo z mešalcem na srednji hitrosti.

Lendavske-rezine-3

Postopoma v maso dodajamo moko ter z mešalcem mešamo na nizki hitrosti.

Lendavske-rezine-4

Z mešalcem primešajte vso moko. Nastati mora kompaktna masa, katero na koncu pregnetemo še z rokami, vendar pazite – ne gnetite predolgo saj se bo testo začelo topiti med rokami, saj ima precej masla. Ta nasvet vzemite resno, sploh v poletnih dneh, ko je zunaj zelo vroče.

Lendavske-rezine-5

Odrežite kos peki papirja v velikosti pekača ter ga položite na delovno površino. Nanj položite pregneteno testo, ki ga poskusite oblikovati v kvadrat ter počasi razvaljajte z valjarjem v velikosti pekača.

Lendavske-rezine-6

Razvaljamo testo položite v pekač in nato v pečico ter pecite 17 minut. Ostati mora na pol surovo.

Medtem, ko se testo peče vzemimo iz hladilnika beljake ter jih pričnemo mešati z mešalcem. Ko vidimo, da beljaki narastejo in so malo bolj kompaktni, vendar še zmeraj tekoči, dodamo sladkor ter mešamo naprej. Pomembno je, da sladkor dodamo kasneje! Če bi sladkor dodali takoj, se beljaki med peko ne bi posušili in Lendavske rezine ne bi uspele. Prav tako beljake ne stepemo v trd sneg, ampak mora ostati še malenkost tekoče kakor na sliki.

Lendavske-rezine-8

Testo po pretečenem času vzemite iz pečice in ga najprej premažite z marmelado, čez njo pa prelijte beljake.

Lendavske-rezine-10

Za konec posipajte še sesekljane orehe čez beljake ter pecite na 150°C še približno pol ure, oziroma dokler se beljak ne posuši in postane hrustljav.

Lendavske-rezine-11

Londonske rezine so pripravljene. Z ostrim nožem jih narežite na tanke pravokotnike in ponudite ob kavi, čaju ali kar tako.

Odlične so!

Ocena:
Skupaj: 16 Povprečno: 4.1]

Martina

Po poklicu grafična oblikovalka in mamica hčerkice Tjaše. Velika ljubiteljica fotografije in kuhanja katero združujem v eno strast - pisanje receptov.

Dodaj odgovor