Krhka pita z malinami
Pita se prileže v toplih ali hladnih dneh, lahko uporabimo maline ali pa katero drugo sadje. Skuta čudovito dopolni okus sadja in ustvari osvežilno kombinacijo polnega okusa.
Krhka pita z malinami – pripomočki
- okrogel pekač za pite premera 30 cm
- skleda za mesenje
- podloga za valjanje
- valjar
- papir za peko
- pečica
Krhka pita z malinami – sestavine
Za testo
- 300 g moke
- 150 g masla
- 2 jajci
- 1 pecilni prašek
- 1 vaniljev prašek
- 2 žlici sladkorja
- 1/2 žličke soli
Za nadev
- 250 g skute
- 1 jajce
- 200 – 250 g malin
- 1 vaniljev sladkor
- 3-4 žlice sladkorja (oz. po okusu)
Krhka pita z malinami – postopek
Sestavine ročno ali z mešalnikom zamesimo v testo.
Testo pustimo počivati na hladnem vsaj pol ure.
Ko je testo spočito, odrežemo košček za mrežo, katero bomo naredili na koncu.
V pekač položimo križem tri trakove peki papirja, da bomo pečeno pito lažje vzeli iz pekača.
Testo razvaljamo v obliki pekača in ga v ogreti pečici na 180 stopinj Celzija pečemo 12 minut.
Za nadev zmešamo vse sestavine.
Nadev porazdelimo po vročem testu, katerega smo pekli 12 minut in preko le-tega naredimo mrežo iz preostanka testa, katerega smo shranili že na začetku. Pito pečemo še cca 20 miut.
Pito pustimo, da se ohladi, lahko pa jo razrežemo tudi še mlačno. Posujemo jo še z mletim sladkorjem, za prijetnejši izgled in bolj sladki okus.
Prijetno sladkanje!