Kokosovi rogljički brez jajc
Pred vami je še eden odličen recept. Kokosovi rogljički brez jajc, so edinstvenega okusa, krhki in slastni. Primerni so tudi za otroke in odrasle, ki imajo alergijo na jajca, saj ne vsebujejo le-teh.
Kokosovi rogljički brez jajc – postopek:
- kuhinjska tehtnica
- 2 večji skledi
- skleda za gnetenje
- nož
- pekač za peko
- peka papir
Kokosovi rogljički brez jajc – sestavine:
Za testo:
- 300 g gladke moke
- 70 sladkorja v prahu
- 100 g kokosa
- 250 g margarine ali masla
Za posip:
- 50 g sladkorja v prahu
Kokosovi rogljički brez jajc – postopek:
V skledo za gnetenje dodamo moko, kokosovo moko, sladkor in maslo ali margarino.
Vse skupaj dobro zgnetemo. Testo pustimo počivati v hladilniku vsaj 30 minut.
Nato iz testa naredimo svaljek, ga razrežemo in iz posamičnih oblikujemo rogljiče, jih polagamo na peka papir. Pečemo 10-15 minut na 180 stopnjah Celzija v navadni pečici oz. dokler kraki ne zarumenijo. Iz tega testa lahko otroci izdelujejo tudi kekse s pomočjo modelčkov in tako spečete iz enega testa dvoje različnih keksov. 🙂
Kekse pustimo, da se malo ohladijo, nato pa jih povaljamo v sladkorju v prahu.
Dober tek!