Jabolčni štrudelj na suho
Print Friendly, PDF & Email

Ponavadi jabolčni štrudelj pripravljamo iz vlečenega ali listnatega testa. Tokrat ga bomo pripravili na malo drugačen način. Priprava je še bolj preprosta kot ponavadi, saj sestavine direktno v pekač odmerjamo z jogurtovim lončkom, rezultat pa bo sočno in okusno pecivo.

Jabolcni strudelj na suho

Jabolčni štrudelj na suho – pripomočki

  • pekač velikost 20 x 30 za bolj nizko pecivo, ali manjši pekač, da bo pecivo višje.
  • jogurtov lonček – 150 g

Jabolčni štrudelj na suho – sestavine:

Mokre sestavine

  • 4 manjša jabolka (cca. 400- 450 g)
  • pest rozin (če jih ne maramo, jih lahko tudi izpustimo)
  • žlička cimeta
  • 1 vanilin sladkor
  • maslo za namastitev pekača

Suhe sestavine:

  • jogurtov lonček bele moke
  • jogurtov lonček pšeničnega zdroba
  • jogurtov lonček sladkorja
  • 1 pecilni prašek

Preliv:

  • 200 ml mleka
  • 2 jajci
  • 200 ml smetane (mi smo uporabili polovico sladke in polovico kisle smetane)
  • 2 žlički sladkorja

Jabolčni štrudelj na suho – priprava

V posodi zmešamo suhe sestavine, moko, zdrob, pecilni prašek in sladkor.

Jabolcni strudelj na suho

Jabolka olupimo in naribamo. Dodamo cimet in vanilin sladkor in vse premešamo.

Jabolcni strudelj na suho

Pečico segrejemo na 180 stopinj Celzija (gretje spodaj in zgoraj), pekač pa namastimo z maslom. Na dno pekača najprej stresemo eno tretjino suhih sestavin, jih razporedimo po dnu pekača. Dodamo polovico neožetih jabolk in polovico rozin (rozine lahko izpustite).

Jabolcni strudelj na suho

Postopek ponovimo. Najprej spet tretjina suhih sestavin, ostala polovica jabolk in rozine, na koncu pa spet preostanek suhih sestavin.

Jabolcni strudelj na suho

Na koncu pripravimo še preliv. Zmešamo mleko, smetano, jajca in sladkor. Suhe sestavine v pekaču napikamo z vilicami in čez polijemo preliv. Damo v ogreto pečico pečico in pečemo 45 minut.

Jabolcni strudelj na suho

Narežemo na kose, ponudimo toplo ali hladno in uživamo v sladici.

Ocena:
Skupaj: 3 Povprečno: 5]

patricia

Moje vodilo v kuhinji je, da mora biti kuhanje preprosto, hitro, pa vendar še vedno okusno. Predvsem pa je treba izkoristiti vse dobrote, ki nam jih ponuja narava in kuhati sezonsko. Domači vrt, tržnica ali pa gozd nam ponujajo ogromno sestavin, ki jih lahko pripravimo za svoje domače.

Dodaj odgovor