Enostavni orehovi kifeljčki
Print Friendly, PDF & Email

Orehovi kifeljčki so resnično enostavni za pripravo, sestavljeni so iz osnovnih sestavin, pa jih kljub temu odlikuje krhkost in odličen okus. Krhkost jim daje sestavina, katere smo se v preteklosti na daleč izogibali, danes pa se po njej vse pogosteje posega, to je, svinjska mast. K odličnemu okusu pa seveda prispevajo svoje orehi. Kombinacija okusov je res dobra!

Enostavni orehovi kifeljčki – pripomočki

  • pekač v velikosti pečice

Enostavni orehovi kifeljčki – sestavine:

  • 500 g mehke bele moke
  • 100 g svinjske masti
  • 150 g masla sobne temperature
  • 120 g mletih orehov
  • 8 g vaniljevega sladkorja (1 zavojček)
  • 80 g sladkorja v prahu
  • 1 jajce

Enostavni orehovi kifeljčki – postopek

Iz vseh sestavin zamesimo testo. Testo pustimo v posodi, katero prekrijemo s kuhinjsko krpo ali z živilsko folijo in testo tako pustimo počivati vsaj pol ure.

Iz testa oblikujemo kifeljčke  in jih polagamo v pekač (namaščen ali prekrit s papirjem za peko).

Za način oblikovanja kifeljčkov se odločimo kar sami, kateri nam je ljubši in nam “gre najbolj od rok”. Jaz najraje trgam enako velike koščke testa od celotne mase in oblikujem kifeljčke.

Med tem časom segrejemo ventilacijsko pečico na 170 °C. V tako ogreto pečico položimo piškote in jih pri tej temperaturi pečemo 15 minut oz. tako dolgo, da se lepo obarvajo (čas peke je odvisen tudi od velikosti oblikovanih rogljičkov).

Pečene piškote vzamemo iz pečice in jih pustimo, da se ohladijo. Ohlajene posujemo z mletim sladkorjem.

Prijetno sladkanje!

Mojca A

Od malih nog sem bila mamin "asistent" v kuhinji in ta vloga mi je bila všeč. Rada jem in rada pečem, kuham malo manj, zato so tudi moji recepti bolj sladki, se pa najde tudi kakšen recept za lačen želodček, kateremu sladica šele sledi. Najbolj mi je v veselje, ko moje mojstrovine kmalu čudežno izginejo, domači pa se zadovoljno oblizujejo. :)

Dodaj odgovor