Enostavni čokoladni mafini s čokoladno kremo
Enostavni čokoladni mafini s čokoladno kremo so hitro pripravljeni, še posebej, ker vsebujejo čokoladno kremo, katere priprava ne bi mogla biti preprostejša kot je. Osnovni biskvit spečemo v modelu za mafine, naredimo luknjice, katere napolnimo s kremo, okrasimo in že lahko ponudimo čudovite kolačke oziroma mafine s čokoladno kremo.
Čokoladni mafini s čokoladno kremo – pripomočki:
- model za peko mafinov
- brizga za kremo
- pripomoček za izrezovanje lukenj v biskvitu
Čokoladni mafini s čokoladno kremo – sestavine:
Za 24 mafinov:
- 100 g masla
- 150 g sladkorja
- 1 zavojček vanilijevega sladkorja (13 g)
- 3 jajca
- 125 g grškega jogurta
- 270 g bele mehke moke
- 1 zavojček pecilnega praška (13 g)
- 1 velika žlica temnega kakava
- 2 veliki žlici čokolade v prahu
Za kremo:
- 100 g temne čokolade za kuhanje
- 100 g mlečne čokolade
- 30 g masla
- 250 g mascarpone sira
Čokoladni mafini s čokoladno kremo – postopek
Najprej zmešamo skupaj jajca, maslo, sladkor, vanilijev sladkor in jogurt. Ne mešamo predolgo, da se maslo ne sprime v kepice.
V drugo posodo odmerimo moko, dodamo kakav in čokolado v prahu in vse skupaj presejemo skozi sito.
V jajčno maso med mešanjem postopoma dodajamo suhe sestavine in počasi mešamo, da dobimo homogeno maso.
Modelčke za mafine obložimo s papirnatimi modelčki za mafine in maso s pomočjo žlice enakomerno porazdelimo. Vsako vdolbino napolnimo z maso do 1/3. Pekač položimo v vnaprej ogreto pečico na 180 °C (klasična pečica) in pečemo pri tej temperaturi približno 15-20 minut.
Med tem časom, ko se kolački ohlajajo, naredimo kremo. V kozici segrevamo maslo in čokolado do mlačnega in ves čas mešamo. Čokolade ne segrejemo preveč, temveč le toliko, da je masa mlačna in še dokaj gosta. Nato v to čokoladno maso vmešamo mascarpone sir.
V kolačkih s pomočjo pripomočka naredimo luknje, če pa tega pripomočka nimamo, se znajdemo drugače in luknje izrežemo lahko tudi z nožem. S pomočjo brizge napolnimo kolačke s kremo.
Napolnjene kolačke po želji in svojem okusu še okrasimo.
Prijetno sladkanje!