Domač puding
Print Friendly, PDF & Email

So dnevi, ko si zaželimo nekaj sladkega in na hitro narejenega. Predstavljam vam recept za domač puding, ki je veliko bolj zdrav od kupljenega. Pripravimo lahko različne okuse, kot jih najdemo na prodajnih policah. Čas za pripravo domačega pudinga je pa enak kakor za kupljen puding. Sedaj, ko dileme več ni, pa začnimo …

Domac-puding-4

Domač puding – pripomočki:

  • široka kozica
  • metlica in žlica
  • plastična posoda
  • štedilnik

Domač puding – sestavine:

(za 6 porcij)

  • 1 liter mleka
  • 4 jajca
  • 2 žlici koruznega zdroba (Gustin, Gusnel., …)
  • 6 žlic sladkorja
  • 2 vanilijeva sladkorja / 2 stroka vanilije (semena)
  • 2 žlici kakava (če želimo čokoladnega)

Domač puding – postopek:

Liter mleka damo v kozico. V plastični posodi zmešamo vse preostale sestavine. Če delate izključno čokoladni puding lahko dodate zraven še kakav. Preden dodate mleko na ogenj, odvzemite 4 žlice mleka in primešajte masi. Vse skupaj z metlico dobro premešamo.

Domac-puding-1

Domac-puding-2

Mleko pristavimo na ogenj in tik preden zavre vlijemo maso v mleko.

Domac-puding-3

Sedaj pa na srednjem ognju neprestano mešamo z metlico, dokler se puding ne zgosti. Ko se zgosti, mešamo še vsaj 2 minuti, saj se mora koruzni škrob pokuhati. Puding nalijemo v skodelice, ki smo jih predhodno namočili z vodo.

Pa imamo domač vanilin puding. Če želite vanilin in čokoladni in, da ne kuhate dvakrat, na koncu v vanilin le dodajte žličko kakava in premešajte. Sedaj imate nešteto kombinacij (mleti lešniki ali mandlji, maline na koščkih, sok poljubnega kompota z dodatkom sadja, in še in še, …). Skuhajte sebi poljuben domač puding in uživajte v sladkanju brez slabe vesti in raznih dodanih konzervansov.

Prijetno sladkanje!

Ocena:
Skupaj: 69 Povprečno: 4.3]

Martina

Po poklicu sem grafična oblikovalka in mamica dveh punčk. Rada kuham za svoje najbližje ter fotografiram, kar združujem v eno strast - pisanje receptov.

Dodaj odgovor