Domač mangov sladoled z meto
Print Friendly, PDF & Email

Jaz veliko raje posežem po sadnih sladoledih kakor čokoladnih. Kaj pa vi? Če je vaš odgovor pritrdilen, je domač mangov sladoled z meto vsekakor primeren za vas in verjemite mi – želeli si ga boste še in še. Poleg tega, da je priprava otročje lahka, je tudi zeeelloooo okusen.

Domač mangov sladoled z meto

Domač mangov sladoled z meto – pripomočki:

  • oster nož in deska
  • vrečka za zmrzovanje (primernejša zip vrečka)
  • večji električni sesekljalnik
  • zamrzovalnik

Domač mangov sladoled z meto – sestavine:

(3 manjše ali 2 večje porcije)

  • 1 zrel mango
  • 150 ml grškega jogurta
  • pol vanilinega sladkorja
  • 4 večji listki mete

Domač mangov sladoled z meto – postopek:

Sama priprava domačega mangovega sladoled z meto je zelo preprosta, pa vendar postopek zamrzovanja traja nekaj ur, zato samo pripravo organizirajte že nekaj ur prej. Mango najprej razrežemo – tukaj lahko nastane kar nekaj problemov (vsaj jaz sem jih imela ob prvem rezanju, kjer nisem poznala “pravil”) 🙂 Zato pa sledite tem napotkom: mango postavite navpično na desko ter zarežete zgoraj ob peclju. Nož naj drsi navzdol tik ob koščici, ki je ploščata, vendar široka. Tako boste imeli izrezano lepo polovico manga. Postopek ponovite tudi na drugi strani. Nato polovico primete v roko kakor žogico ter z nožem zarežete vanj navpično in horizontalno, tako da dobite lepe kocke. Le te potem samo postrgajte, da se ločijo od olupka.

Domač mangov sladoled z meto

Mango postavimo v zip vrečko za zamrzovanje ter postavimo v zamrzovalnik za vsaj 3 – 4 ure. Vsekakor ga lahko narežete več in ga imate na zalogi ter ga uporabite, ko se vam sladoled “zalušta”.

Domač mangov sladoled z meto

Po urah zamrzovanja, narezan mango vzamemo iz zamrzovalnika ter ga nalomimo na koščke (v kolikor so se kosi sprijeli) ter položimo v električni sesekljalnik). Dodamo še grški jogurt, sesekljano meto in polovico vanilinega sladkorja, katerega po želji lahko nadomestimo z žlico medu.

Domač mangov sladoled z meto

Vse skupaj dobro zmiksamo v zmrznjeno pasto oziroma domač mangov sladoled z meto.

Domač mangov sladoled z meto

Postrežemo v lepe steklene kozarčke ter sladoled okrasimo z vejico mete. Zaužiti ga morate precej hitro, saj se hitro tali, zato ga pripravite le toliko, kolikor ga nameravate pojesti.

Domač mangov sladoled z meto

Prijetno sladkanje ob vročih poletnih dneh 🙂

Ocena:
Skupaj: 6 Povprečno: 4.8]

Martina

Po poklicu sem grafična oblikovalka in mamica dveh punčk. Rada kuham za svoje najbližje ter fotografiram, kar združujem v eno strast - pisanje receptov.

Dodaj odgovor