Dišeč jabolčni puding
Print Friendly, PDF & Email

Imate veliko jabolk in res ne veste kam z njimi? Enostavno! Pripravite Dišeč jabolčni puding. To je čudovita sladica, ki jo lahko postrežete toplo ali hladno, kot prilogo ali samostojno. Lahko pa jo tudi uporabite kot nadev za pite, zavitke, žepke ali torte. Čudovita stvar tega recepta pa je ta, da ga lahko naredite resnično veliko in ga tako pripravljenega hranite v hladilniku preibližno 1 teden, v zamrzovalni skrinji pa tudi do 1 leta.

dišeč jabolčni puding

Dišeč jabolčni puding – potrebščine:

  • lupilnik, nož in rezalna deska
  • večjo posodo za kuhanje s pokrovom
  • kuhalnica
  • majhna in velika žlica
  • ribežen
  • majhen kos peki papirja (v velikosti ribežen)
  • ožemalnik za limono

Dišeč jabolčni puding – sestavine:

  • 10 jabolk
  • 1 limona (sok in lupinica)
  • 1 čajna žlička mletega cimeta
  • 1 čajna žlička mletih klinčkov
  • rjav sladkor (po okusu)
  • 2 žlici vanilijevega sladkorja
  • 2 žlici praška za vanilijev puding
  • 2 dl 100% jabolčnega soka

Dišeč jabolčni puding – priprava:

Jabolka olupimo, izrežemo peščišča in narežemo na drobne koščke ter jih stresemo v večjo posodo za kuhanje.

dišeč jabolčni puding

dišeč jabolčni puding

Limono dobro operemo ter lupinico naribamo.

dišeč jabolčni puding

Sok iztisnemo in ga skupaj z lupinico, cimetom in klinčki primešamo koščkom jabolk. Sladkamo po okusu.

dišeč jabolčni puding

Posodo z jabolki pristavimo na ogenj in na šibkem ognju kuhamo približno pol ure, oziroma dokler jabolka nekoliko upadejo. Jabolka morajo biti še čvrsta. Nato jim primešamo 1,5 dl jabolčnega soka in na močnem ognju segrevamo do vretja.

dišeč jabolčni puding

dišeč jabolčni puding

Medtem prašek za puding zmešamo z vanilijevim sladkorjem in 05, dl jabolčnega soka. Nastati mora gladka mešanica, brez grudic. Ko jabolka s sokom zavrejo, jim primešamo pudingovo zmes, dobro premešamo in med stalnim mešanjem kuhamo še približno 2 minuti, oziroma toliko časa, da se zgosti (to bo trajalo nekaj minut).

dišeč jabolčni puding

dišeč jabolčni puding

Puding nato odstavimo in ga po želji ohladimo, lahko pa ga postrežemo še vročega.

Naj vam  dobro tekne 🙂

Ocena:
Skupaj: 7 Povprečno: 4.7]

Dodaj odgovor