Čokoladno sadni sufle
Čokoladno sadni sufle sladica presenečenja. Čokoladno sadni sufle skriva tekočo sredico in slasten okus čokolade, banan, nektarin in borovnic.
Pripomočki za čokoladno sadni sufle:
- kuhinjska tehtnica
- metlica za stepanje
- hladilnik
- vrečko za shranjevanje živil
- jedilni nož
- veliko žlico
- deska za rezanje
- kuhalnica
- kuhališče
- kuhinjska pečica
- pladenj za v pečico z visokim robom
- večjo posodo in manjšo posodo, ki se z ročaji ujame v večjo posodo
Sestavine za čokoladno sadni sufle:
- 35 g fino mlete pirine moke
- 1 vanilijev strok
- 4 rumenjaki
- 4 beljaki
- 180 g jedilne čokolade
- 130 g masla
- 1 banana
- 1 nektarina
- pest borovnic
- 3 žlice sladkorja (za posip modelčkov)
Postopek za čokoladno sadni sufle:
V posodo nalijemo vodo in nanjo postavimo drugo posodo v kateri stopimo čokolado in maslo.
V ohlajeno stopljeno čokolado vmešamo rumenjake z enim vanilijevim strokom.
Rahlo vmešamo nesladkan sneg.
Rahlo vmešamo vso moko.
Maso pustimo počivati v hladilniku. Medtem pripravimo modelčke. Mažemo maslo od spodaj navzgor, dodamo sladkor in ga razprostremo po celotnem modelu. Model potolčeš na delovno površino in odvečen sladkor odsujemo.
Na dno modelčkov damo nekaj sadja, čokoladno maso pa damo v brizgo oziroma v vrečko, ki smo ji naredili luknjo, in modelčke napolnimo skoraj do roba.
Sufle pečemo 11 minut na 190°C v pekaču, v katerega prej do polovice nalijemo vodo.
Pečeni sufle vzamemo iz pečice in ga takoj zvrnemo na krožnik. Pravilno pečen sufle mora biti v sredini tekoč.
Najslajši dober tek.