Čokoladice z arašidovim maslom
Čokoladice z arašidovim maslom so popolna sladica, ker je ni potrebno peči, ker je primerna za začetnike, ker ima popoln videz in navsezadnje zato, ker je čokoladnega okusa.
Čokoladice z arašidovim maslom – pripomočki:
- 15 kom papirnatih posodic za muffine premera 5,5 cm
- tehtnica
- kozica
- žlica
Čokoladice z arašidovim maslom – sestavine:
Sestavine zadoščajo za 15 kom čokoladic
- 300 g čokolade po izbiri (naša je bila črna s 45% kakavovih delov)
- 200 g arašidovega masla
- 2 žlički kokosovega masla
- nekaj celih neslanih arašidov – za posip
Čokoladice z arašidovim maslom – postopek izdelave:
Polovico količine čokolade kateri smo dodali žličko kokosoveega masla, nad soparo stopimo.
Da bomo čokoladice kasneje lažje prenašali, papirante posodice za muffine razporedimo po pekaču ali tasi. Vsak modelček napolnimo z eno slabo žlico stopljene čokolade in jih za cca. 15 minut odnesemo na hladno, da se nekoliko strdijo.
V mikrovalovni pečici stopimo arašidovo maslo. Uporabimo crunchy ali gladko maslo, po želji. Lahko ga kupimo ali še bolje, naredimo ga kar sami, po receptu tukaj.
Ko so se čokoladice nekoliko strdile, vsako prekrijemo s slabo žlico stopljenega arašidovega masla.
Nato na enak način kot smo prvo, stopimo še drugo količino čokolade. S stopljeno čokolado prekrijemo arašidovo maslo na čokoladicah.
Neslane arašide olupimo in na grobo zdrobimo ter jih posujemo po vrhu čokoladic.
Čokoladice pustimo na hladnem, da se popolnoma ohladijo. Ohlajenim odstranimo papirnate posodice, ki so čokoladicam pustile lep vzorec. Da bo vzorec lepo rebrast, si pri polnitvi pomagamo z žlico, tako da stopljeno čokolado potiskamo vse do sten modelčka.
Prijetno sladkanje!