Čoko banana lučke iz 3 sestavin
Print Friendly, PDF & Email

Okusne čoko banana lučke so pripravljene v le nekaj minutah (+ čas zamrzovanja) iz zgolj 3 sestavin. Prepletajoč se okus banan in vašega najljubšega čokoladnega namaza (v mojem primeru čokoladno lešnikov namaz) ujet v lučke, ki bodo teknile celi družini.

Ker sem po naključju imela ovseni napitek, sem uporabila tega, če ovsenega napitka nimate, uživate pa mlečne izdelke, ga brez težav lahko nadomestite z navadnim mlekom ali še bolje: sladko smetano (le-te pred tem ne stepate),  grškim jogurtom.

Čoko banana lučke iz 3 sestavin

Pripomočki za čoko banana lučke

  • modelčki za sladoledne lučke
  • blender ali palični mešalnik

Sestavine za čoko banana lučke

Za okoli 5 x 70 g lučk:

  • 2 večji in bolj zreli banani
  • 2 žlici čokoladno lešnikovega namaza po izbiri (količino prilagodite okusu)
  • 1 dl ovsenega napitka (lahko menjate z enako količino sladke smetane, grškega jogurta ali navadnega kravjega mleka)

Priprava čoko banana lučk iz 3 sestavin

Banani olupimo in nalomimo na koščke ter damo v posodo blenderja, dodamo še čokoladno lešnikov namaz po okusu, jaz sem dala 2 zvrhani žlici in prilijemo 1 dl ovsenega napitka (ali sladke smetane, mleka oziroma grškega jogurta). Vse skupaj zmiksamo, da dobimo enotno zmes, ki je zaradi banan kremne teksture. Sedaj lahko tudi poskusite, ali vam okus ustreza in po želji lahko dodate še malo namaza in ponovno zmiksate.

Čoko banana lučke iz 3 sestavin

Zmes vlijemo v modelčke za lučke, jih zapremo oziroma namestimo pokrovčke in jih damo v zamrzovalnik za okoli 10 ur oziroma tako dolgo, da lučke zamrznejo.

Čoko banana lučke iz 3 sestavin

Ko so čoko banana lučke pripravljene za uživanje (zamrznjene), jih za nekaj sekund potopimo v vročo vodo, ali pa podržimo pod vročo tekočo vodo, da jih lahko izvlečemo iz modelčka in že lahko uživamo v okusu domačih sladolednih lučk.

Čoko banana lučke iz 3 sestavin

Ljubitelji domačega sladoleda in lučk poskusite tudi:

Čoko banana lučke iz 3 sestavinPrijetno sladkanje!

Ocena:
Skupaj: 2 Povprečno: 5]

Irena Trojar

Rada ustvarjam, pišem, vrtnarim ... Zelo rada pa tudi kuham. In ko kuham, rada eksperimentiram, se igram in ustvarjam povsem svoje jedi ... čisto vse pa začinim tudi z ljubeznijo. Upam, da vam bodo moji recepti všeč.

Dodaj odgovor